Google Music: Συμφωνία αδειοδότησης 5.5 εκατ. τραγουδιών σε 35 ευρωπαϊκές χώρες

Από τις 13 Νοεμβρίου η cloud μουσική υπηρεσία της Google είναι γεγονός  και στην Ευρώπη (στην Ελλάδα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσω του εξής οδηγού) και αυτή τη φορά η Google αποφάσισε να ενισχύσει το Google Music συνάπτοντας συμφωνία με την Armonia, μεγάλο ονόμα της μουσικής βιομηχανίας στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι στο ξεκίνημα της μουσικής υπηρεσίας της η Google αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα την κατηγόρησαν ότι τελευταία στιγμή άλλαξε τους όρους της συμφωνίας τους για να αποφύγει να τις πληρώσει για την αδειοδότηση. Τώρα ο κολοσσός της αναζήτησης αλλάζει τακτική, με τη νέα συμφωνία να εξασφαλίζει στο Google Music πρόσβαση σε περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια τραγούδια (συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών όπως οι Rihanna και Lady Gaga) αδειοδοτημένα σε 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Η συμφωνία αποτελεί μεγάλη νίκη για τη Google η οποία κατόρθωσε να εξασφαλίσει αδειοδότηση για ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, τη στιγμή που οι συμφωνίες των Amazon και Apple πραγματοποιούνται μεμονωμένα για την κάθε χώρα. Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί για την ώρα αλλά υπακούουν στα πρότυπα της μουσικής βιομηχανίας και είναι παραπλήσιοι με τις αντίστοιχες συμφωνίες των ανταγωνιστών.

[via DigitalTrends]

Loading