Google: Ο Chrome browser είναι ο ταχύτερος στα Mac

Τον περασμένο Μάρτιο η Google είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια ότι ο ταχύτερος web browser για υπολογιστές Mac είναι ο Google Chrome (έκδοση 99 τότε), και μάλιστα επικύρωσε τον ισχυρισμό της με το εργαλείο benchmark της Apple, το Speedometer.

Μπορεί να πέρασαν μόλις λίγες εβδομάδες, αλλά η εταιρεία επιστρέφει και πάλι για να ενημερώσει τους χρήστες πως Chrome browser για macOS είναι πλέον 20% ταχύτερος απ’ ό,τι είχε μετρηθεί τον Μάρτιο, με τη νέα μέτρηση να γίνεται και πάλι μέσω του Speedometer.

Συγκεκριμένα, η Google αναφέρει πως ο Chrome 102 έπιασε βαθμολογία 360 στο Speedometer, ενώ η αντίστοιχη τον περασμένο Μάρτιο ήταν 300. Σχετικά με τον Safari browser της Apple, δεν έχουμε κάποια νέα βαθμολογία, αλλά τον Μάρτιο είχε καταγράψει 277 βαθμούς.

Η βελτίωση στην ταχύτητα του Chrome browser οφείλεται στην τεχνική βελτιστοποίησης ThinLTO και τον νέο V8 Sparkplug complier που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στην έκδοση Chrome 99. Λογικά η Google θα επανέλθει με επίσημο blog για να αναλύσει περισσότερο την δουλειά που γίνεται στις νέες εκδόσεις του Chrome browser.

Loading