"Περίεργη" πατέντα της Google για έξυπνα παιχνίδια που παρακολουθούν τα παιδιά

google-smart-toy-patent

Αν πιστεύετε και εσείς ότι η Google έχει βαλθεί να μας παρακολουθεί με κάθε πιθανό τρόπο, τότε μπορείτε να ανησυχείτε ακόμα περισσότερο ιδιαίτερα αν γίνει πραγματικότητα η πατέντα της εταιρείας για το "έξυπνο" λούτρινο αρκουδάκι.

Τα έλεγε κάποτε ο Πάτερ Σάββας για το Furby, αλλά τότε χλευάζαμε...

Η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Google X Labs (ασχολείται με "μυστικά" projects) φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα έξυπνο αρκουδάκι που θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των παιδιών και θα αντιδρά στις πράξεις ή τα λεγόμενα τους. Όπως αναφέρει η περιγραφή της πατέντας,

"Η ανθρωπόμορφη συσκευή μπορεί να στρέφει το βλέμμα της στο μέρος όπου αντιλαμβάνεται κίνηση και να αντιδρά αναλόγως. Μπορεί να εκφράσει την περιέργεια της, να κουνήσει το κεφάλι ή/και να ξυθεί χρησιμοποιώντας ένα χέρι της"

Ακόμη, το αρκουδάκι της Google θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις συνομιλίες των παιδιών μαζί με τη δραστηριότητα τους, άρα μοιάζει δύσκολο να εμπιστευθεί κάποιος νοήμων γονιός ένα τέτοιο παιχνίδι, όσο και αν η Google υπόσχεται ότι δεν πουλά αυτές τις πληροφορίες σε διαφημιστικές εταιρείες.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόκειται για πατέντα και όχι για τελικό προϊόν, οπότε, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην το δούμε ποτέ στην αγορά. Ωστόσο, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες από τις τεχνολογίες του για άλλα προϊόντα.

[via]

Loading