Η εφαρμογή Photos επισήμανε μαύρους ανθρώπους ως γορίλλες και η Google απολογείται

gorillas

Σίγουρα έχετε διαβάσει αρκετές φορές για τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων και αντικειμένων σε φωτογραφίες, τις οποίες χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Facebook και η Google με σκοπό να προσφέρουν αναβαθμισμένες λειτουργίες ομαδοποίησης στις υπηρεσίες τους. Στην περίπτωση της δεύτερης, όμως, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές άμεσα.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα το Google Photos ως αυτόνομη υπηρεσία και μέσα από αυτή προσφέρει λειτουργία αυτόματης επισήμανσης (tagging), η οποία αναγνωρίζει και ομαδοποιεί φαγητά, αντικείμενα, τοποθεσίες, ζώα κλπ. Παρόλα αυτά, προέκυψε σοβαρό ζήτημα όταν ο προγραμματιστής Jacky Alcine ανακάλυψε ότι η εφαρμογή επισήμανε δύο μαύρους ανθρώπους σε μια φωτογραφία ως γορίλλες!

Ο Alcine δημοσίευσε τα αποτελέσματα της επισήμανσης στο Twitter και η Google απάντησε μέσω του Yonathan Zunger, CA του Google+., ο οποίος αναγνώρισε το λάθος, απολογήθηκε και προχώρησε άμεσα στη διαγραφή της ετικέτας “γορίλλας” από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής, μέχρι να βελτιωθεί ο αλγόριθμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λάθος στον αλγόριθμο αναγνώρισης, καθώς στο παρελθόν αρκετοί άνθρωποι (ανεξαρτήτου φύλου και χρώματος) είχαν επισημανθεί ως σκυλιά. Το ευχάριστο είναι ότι η Google έδρασε άμεσα.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Internet, Misc. Bookmark the permalink.