Google Play Music: Οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας στα τέλη του 2020

Τον περασμένο Μάιο ήταν η προειδοποιητική βολή από τη Google και πλέον είναι επίσημο. Η υπηρεσία Google Play Music θα κλείσει οριστικά στα τέλη του 2020 και αντ’ αυτής θα παραμείνει “ζωντανό” μόνο το YouTube Music.

Το κλείσιμο του Google Play Music θα ξεκινήσει σταδιακά από το Σεπτέμβριο σε Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική με την απόσυρση της εφαρμογής, ενώ από τον Οκτώβριο θα πάρουν σειρά πολλές ακόμη χώρες έως ότου φτάσουμε στο τέλος του έτους. Σε όσες χώρες παραμένει ενεργό το Google Play Music θα αφαιρεθούν κάποιες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα αγοράς και προπαραγγελίας μουσικής, αλλά και η δυνατότητα upload / download μέσω του Music Manager.

Φυσικά, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους και τη μουσική τους είτε μέσω του ξεχωριστού εργαλείου που τα στέλνει στο YouTube Music, είτε μέσω του Google Takeout. Όσοι δεν μεταφέρουν θα δουν τις συνδρομές τους να ακυρώνονται αυτόματα από τη Google.

Σε ό,τι αφορά το YouTube Music, η εταιρεία κάνει λόγο για πολλές αναβαθμίσεις, όπως αναβαθμισμένο player, νέα καρτέλα Explore, βελτιωμένη αυτόματη δημιουργία playlist και καλύτερη συμβατότητα με τα Android TV και Google Assistant.

[via]

Loading