Google: Θα αφαιρεί το ιστορικό τοποθεσίας για επισκέψεις σε κλινικές αμβλώσεων

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τη Meta να παίρνει την απόφαση να αφαιρέσει όλες τις αναρτήσεις και διαφημίσεις που αφορούν χάπια αποβολής από τις πλατφόρμες της (Facebook, Instagram). Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι θέλει να προστατεύσει τους χρήστες από παράνομα ή/και επικίνδυνα σκευάσματα και διαδικασίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Τώρα, έρχεται η σειρά της Google να προχωρήσει στην πρώτη ενέργεια της μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τα δεδικασθέντα της περίφημης υπόθεσης Roe vs Wade, καθιστώντας παράνομες τις αμβλώσεις σε πολλές πολιτείες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την τοποθεσία των χρηστών όταν οι τελευταίοι επισκέπτονται κλινικές γονιμότητας και κλινικές αμβλώσεων, με σκοπό να προστατεύσει την ιδιωτικότητα τους και να αποτρέψει τυχόν κυβερνητικά αιτήματα για τέτοιου είδους πληροφορίες.

Η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο ενεργοποίησης της αυτόματης διαγραφής δεδομένων τοποθεσίας όταν επισκέπτονται κέντρα αποτοξίνωσης, απώλειας βάρους, κοσμητικών επεμβάσεων, αμβλώσεων, γονιμότητας και γενικότερα οτιδήποτε αφορά την υγεία τους. Σημειώνεται, επίσης, ότι το ιστορικό τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένο από την αρχή σε όλους τους λογαριασμούς Google και είναι στην ευχέρεια του κάθε χρήστη να το ενεργοποιήσει.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Google θα λάβει κυβερνητικά αιτήματα για δεδομένα πολιτών που σχετίζονται με αμβλώσεις. Η εταιρεία ενημερώνει τακτικά το κοινό για αυτά τα αιτήματα μέσω των Transparency Reports.

[Google]

Loading