Google: Θα θολώνει αυτόματα τις ακατάλληλες φωτογραφίες στο Google Search

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο «εορτασμός» της Safer Internet Day ως μια πρωτοβουλία για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι χρήστες στην σωστή και ασφαλή περιήγηση στο Internet.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο, η Google ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον γονικό έλεγχο στην υπηρεσία Google Search, ενεργοποιώντας απευθείας για όλους τους λογαριασμούς χρηστών ηλικίας κάτω των 18 ετών την προστασία SafeSearch.

Το SafeSearch ουσιαστικά θολώνει όλες τις ακατάλληλες εικόνες που μπορεί βρει κανείς μέσω της υπηρεσίας Google Search. Μέσα στους επόμενους μήνες, οι ακατάλληλες εικόνες θα θολώνονται αυτόματα για τους λογαριασμούς των ανήλικων χρηστών ακόμη και στην περίπτωση που έχουν απενεργοποιημένο το SafeSearch. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους πραγματοποιούν αναζήτησή χωρίς να είναι συνδεδεμένοι σε κάποιον λογαριασμό Google.

Εξάλλου, η Google πρόσθεσε μια νέα playlist στο YouTube Kids με ονομασία Build a Safer Internet, η οποία περιλαμβάνει αρκετά χρήσιμα videos ειδικά προσαρμοσμένα για να τα κατανοούν τα παιδιά προκειμένου να μάθουν περισσότερα για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του Internet και της τεχνολογίας γενικότερα.

[Google]

Loading