Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σου ακόμη και αν έχεις απενεργοποιημένο το Location History

Αν νομίζατε ότι έχοντας απενεργοποιημένη τη λειτουργία Location History θα γλιτώνατε από την παρακολούθηση της Google, τότε γράψτε λάθος. Σύμφωνα με αναφορά του Associated Press, η εταιρεία έχει διάφορους τρόπους για να παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών, τόσο στις συσκευές Android, όσο και στις συσκευές iOS.

Η λειτουργία Location History κρατά το ιστορικό των τοποθεσιών στις οποίες έχει βρεθεί ο χρήστης και η Google αναφέρει ότι με απενεργοποίηση της δεν αποθηκεύονται αυτές οι πληροφοριες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η παρακολούθηση της τοποθεσίας του χρήστη. Για παράδειγμα, η υπηρεσία Google Maps λαμβάνει άμεσα την τοποθεσία σας μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, ενώ οποιαδήποτε αναζήτηση πραγματοποιείτε στο Google Search αφήνει άμεσα το στίγμα της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεστε τη δεδομένη στιγμή.

Από την πλευρά της, η Google σχολίασε την αναφορά του Associated Press αναφέροντας ότι αυτή η παρακολούθηση της τοποθεσίας γίνεται για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης των υπηρεσιών της στους χρήστες.

Εάν θέλετε να μάθετε πόσο συχνά μαθαίνει την τοποθεσία σας η Google, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση myactivity.google.com. Σε περίπτωση που θέλετε να αποκόψετε εντελώς (λέμε τώρα...) αυτήν την παρακολούθηση, τότε θα χρειαστεί να έχετε απενεργοποιημένη τη λειτουργία Location History, αλλά και τη ρύθμιση "Web and App Activity".

[via]

Loading