Gord: Το νέο RPG από πρώην μέλος της CD Projekt RED φαίνεται πολλά υποσχόμενο


Η Covenant ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο της παιχνίδι: το Gord. Πρόκειται για ένα role-playing game στρατηγικής, τοποθετημένο σε μια διάσταση σκοτεινής φαντασίας, όπου ένα νεοσύστατο χωριό δέχεται συνεχόμενες απειλές και το μόνο μέλημα των περίοικων είναι η μάχη της επιβίωσης.

Πηγή έμπνευσης του παιχνιδιού αποτελεί η Σλαβική λαογραφία, καθώς η φυλή Tribe of the Dawn παλεύει να προστατέψει το χωριό της σε έναν φανταστικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα βρεθείς να επιλέξεις τον τρόπο εξέλιξης του χωριού σου, την καλύτερη στρατηγική άμυνας ενάντια στις επιθέσεις της κοινότητας σου αλλά και πώς θα διαχειριστείς τις ελάχιστες προμήθειες που έχεις στη διάθεση σου, προκειμένου να επιφέρεις αυτάρκεια στο χωριό σου.

Πέραν όμως της ανάδειξης των στρατηγικών ικανοτήτων σου, δοκιμάζεσαι στη δημιουργία ολόκληρου του χωριού σου καθώς και του εξοπλισμού του. Παράλληλα, σου επιτρέπεται να εξερευνήσεις την φύση γύρω από το χωριό σου, ψάχνοντας τρόφιμα και προμήθειες. Κατά την εξερεύνηση πολλά είδη τεράτων, μικρά, μεγάλα, μυστηριώδη και σπάνια θα εμφανιστούν, τα οποία θα μπορείς να κυνηγήσεις και να εξοντώσεις.

gord-2.jpg

Δεδομένων, όμως, των δύσκολων συνθηκών, στο Gord εγκυμονούν αρκετοί κίνδυνοι για την ευημερία της κοινότητας. Εκτός των άλλων, θα είσαι υπεύθυνος και για την εξισορρόπηση της ψυχικής υγείας όλων των συγχωριανών σου, καθώς θα εμφανίζονται συνέχεια ζητήματα πείνας, κατάθλιψης αλλά και σοβαρές ασθένειες που θα καθυστερούν να εξαφανιστούν, θέτοντας το χωριό σε πολύ ευάλωτη θέση. Μάλιστα, όσο είσαι μέρος του παιχνιδιού και εξελίσσεις την κοινότητα σου, το παιχνίδι θα σου παρέχει όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορικότητα του χωριού αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα challenging role-playing παιχνίδι, όπου ο gamer δεν εστιάζει στην ανάπτυξη ενός βασικού ήρωα, αλλά στην δημιουργία μιας ολόκληρης κοινότητας που αγωνίζεται για να επιβιώσει. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει για Windows PC εντός του 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading