Gorilla Glass 6: Θα προστατεύει το smartphone σου από 15 πτώσεις χωρίς να σπάζει [Video]

Πιστή στο χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος νέας γενιάς γυάλινης επικάλυψης κάθε δύο χρόνια, η Corning προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Gorilla Glass 6, το οποίο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται κατά κόρον σε παντός είδους συσκευές από το 2019.

Αυτή τη φορά, η Corning πραγματοποίησε αλλαγές στη δομή του γυαλιού έτσι ώστε να αντέχει σε πολλαπλές πτώσεις χωρίς να σπάζει και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το Gorilla Glass 6 θα προσφέρει ασφάλεια για 15 πτώσεις από ύψος περίπου 1m, δηλαδή για αυτές που συμβαίνουν πιο συχνά στους χρήστες. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 2 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σύγκριση με το Gorilla Glass 5, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι θα αντέχει και σε πτώσεις από μεγαλύτερο ύψος, αλλά προφανώς για μικρότερο αριθμό ατυχημάτων. Κρατάμε, πάντως, το γεγονός ότι η αντοχή σε γρατζουνιές παραμένει στα ίδια επίπεδα με το Gorilla Glass 5.

Μαζί με το Gorilla Glass 6, η Corning ανακοίνωσε και τη νέα τεχνολογία Vibrant Ink Jet που επιτρέπει τη διαμόρφωση των γυάλινων επικαλύψεων με πανέμορφα σχέδια, κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε εταιρείες που κυκλοφορούν ειδικές εκδόσεις των smartphones τους (π.χ. OnePlus 6 Marvel Avengers Edition). Η εταιρεία αναφέρει ότι η εγχάραξη μπορεί να γίνει, προφανώς, μόνο μία φορά, αλλά ενισχύει σημαντικά την ανθεκτικότητα της επικάλυψης.

This slideshow requires JavaScript.

[via]

Loading