Grace Hopper: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα ενώσει ΗΠΑ, Αγγλία και Ισπανία

Ακόμη ένα τεράστιο υποθαλάσσιο καλώδιο ετοιμάζει η Google με σκοπό να ενισχύσει τις ευρυζωνικές γραμμές της, διότι η πανδημία COVID-19 απέδειξε πως οι ανάγκες των χρηστών μπορούν να πολλαπλασιαστούν ταχύτατα και να επηρεάσουν σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της και όχι μόνο.

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο ονομάζεται Grace Hopper και θα συνδέσει τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Προορίζεται για την εξυπηρέτηση κυρίως των εταιρικών και καταναλωτικών προϊόντων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες τεχνολογίες της βιομηχανίας για τους διακόπτες των οπτικών ινών (συνολικά 16 ζευγάρια) με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο παγκοσμίως που θα φέρει τέτοια χαρακτηριστικά.

Αφότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του, το Grace Hopper θα είναι ένα από τα πρώτα νέα καλώδια που θα συνδέσουν τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2003, αυξάνοντας δραματικά το διαθέσιμο bandwidth για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών όπως τα Google Meet, Gmail και Google Cloud. Είναι η πρώτη επένδυση της Alphabet (η «μαμά» της Google) σε ιδιωτικό καλώδιο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο και η πρώτη γραμμή σύνδεσης που ανοίγει η εταιρεία με την Ισπανία.

Το έργο της εγκατάστασης του Grace Hopper έχει ανατεθεί στη SubCom, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποβρύχιες δουλειές και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Loading