Isomorphic Labs: Ανάπτυξη φαρμάκων με Τεχνητή Νοημοσύνη


Η Alphabet, η «μαμά» εταιρεία της Google, επενδύει εδώ και αρκετά χρόνια τεράστια ποσά για την εξέλιξη των αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και κατά κόρους έχουμε δει σπουδαία επιτεύγματα από την θυγατρική DeepMind για θέματα που αφορούν την Ιατρική.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία προχωρά στην ίδρυση μιας νέας θυγατρικής που ονομάζεται Isomorphic Labs και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επικεφαλής θα τεθεί ο Demis Hassabis, CEO και συνιδρυτής της DeepMind. Ουσιαστικά, θα πατήσουν επάνω στο σύστημα AlphaFold που προβλέπει τον τρόπο αναδίπλωσης των πρωτεϊνών έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορέσουν να υλοποιήσουν ακόμη πιο στοχευμένες θεραπείες.

Όπως δήλωσε ο Demis Hassabis,

Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας εκπληκτικής εποχής για την έρευνα στους τομείς της Φαρμακευτικής και της Βιολογίας. Πέρυσι το επαναστατικό AI σύστημα AlohaFold2 της DeepMind αναγνωρίστηκε ως λύση για την τεράστια πρόκληση των τελευταίων 50 ετών της πρόβλεψης της αναδίπλωσης στη δομή των πρωτεϊνών. Αυτή τη στιγμή είναι ικανό να προβλέψει την τρισδιάστατη δομή μιας πρωτεΐνης απευθείας από την αλληλουχία των αμινοξέων με ακρίβεια ατομικής κλίμακας. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ορόσημο στις υπολογιστικές και AI μεθόδους έρευνας στην Βιολογία.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε κάποια καλή είδηση από πλευράς Isomorphic Labs για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[IsomorphicLabs]

Loading