Ο Sundar Pichai είναι πλέον ταυτόχρονα CEO σε Alphabet και Google

Η ανοδική πορεία του Sundar Pichai συνεχίζεται, ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η παρουσία των ιδρυτών της Google, κ.κ. Larry Page και Sergey Brin. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο τελευταίοι πριν από λίγα λεπτά, ο κ. Sundar Pichai θα αναλάβει τον ρόλο του CEO στην Alphabet, τη “μαμά” εταιρεία της Google, διατηρώντας ταυτόχρονα και τη θέση του CEO στη Google.

Με την Alphabet να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση της, τη Google και τις άλλες εταιρείες να λειτουργούν ικανοποιητικά και ανεξάρτητα, είναι μια λογική κίνηση να απλοποιήσουμε τη δομή μας. Ποτέ δεν επιθυμούσαμε να κρατάμε τις θέσεις των επικεφαλής από τη στιγμή που υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να τρέξει η εταιρεία. Είναι λογικό πλέον η Alphabet και η Google να μη χρειάζονται δύο CEOs και έναν Πρόεδρο. Γι’ αυτό, ο Sundar θα αναλάβει ταυτόχρονα και τις δύο θέσεις σε Alphabet και Google. Στην πρώτη θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις στα άλλα μεγάλα projects (π.χ. Waymo), ενώ στη δεύτερη θα έχει την εκτελεστική ευθύνη και την ηγεσία. Εμείς από την πλευρά μας θα παραμείνουμε ενεργοί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alphabet.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Sundar Pichai θα καταφέρει να κουμαντάρει ταυτόχρονα δύο μεγάλα καράβια. Πάντως, οι ιδρυτές της Google αποδεικνύονται μεγάλα “αλάνια” φορτώνοντας όλο το πακέτο στον κ. Pichai και αυτοί συνεχίζουν τη ζωάρα τους…

[Google]

Loading