up_icon
devolo Gadgets Internet Reviews

Hands-On με το devolo Mesh WiFi 2

27 Απριλίου 2021 Vasilis Ananiadis

Hands-On με το devolo Mesh WiFi 2


H devolo είναι γνωστή εδώ και χρόνια αποτελώντας την Νο1 λύση σε θέματα οικιακής δικτύωσης.

Με το devolo Mesh WiFi 2 το οποίο έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, η εταιρεία αναβαθμίζει τα προϊόντα της σε νέα επίπεδα με τεχνολογίες mesh WiFi, G.hn, multi-user MIMO, Access Point Steering και beamforming προσφέροντας σταθερή και ταχύτατη WiFi σύνδεση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού / γραφείου. 

Σε αντίθεση με τα συμβατικά devolo Powerline Kits, τα Mesh Kits αποτελούνται αποκλειστικά από ασύρματες συσκευές οι οποίες στην πραγματικότητα αντικαθιστούν το WiFi του router και δημιουργούν ένα αμιγώς δίκτυο devolo Mesh.

Τι είναι το devolo Mesh WiFi 2;

devolo-mesh-wifi-2-techgear.jpeg


Ένα σετ συσκευών οι οποίες συνδέονται στο οικιακό δίκτυο ρεύματος (ένας προσαρμογέας δίπλα στο router και ένας στο απομακρυσμένο δωμάτιο του χώρου σας) και δημιουργούν ένα σταθερό, ενιαίο δίκτυο τελευταίας τεχνολογίας WiFi (Mesh WiFi) το οποίο καλύπτει ολόκληρο το χώρο σας και πρακτικά αντικαταστεί το outdated WiFi του router σας.

devolo-mesh-wifi-2-techgear-2.jpeg


Οι προσαρμογείς διαθέτουν ενσωματωμένη πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος (με προστασία ασφαλείας), 2 Gigabit Ethernet θύρες και λειτουργούν ως WiFi hotspot!

Δοκιμάζοντας το devolo Mesh WiFi 2

Η εγκατάσταση των νέων προσαρμογέων του devolo Mesh WiFi 2 είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Plug & Play.

  1. Συνδέουμε τους πρώτο προσαρμογέα στην πρίζα, στο απομακρυσμένο δωμάτιο, και περιμένουμε ~1 λεπτό μέχρις ότου η λυχνία με το εικονίδιο “σπιτάκι” να αναβοσβήνει γρήγορα με λευκό χρώμα.
  2. Συνδέουμε τον δεύτερο προσαρμογέα στην πρίζα καθώς και με το router με το καλώδιο Ethernet (παρέχεται μέσα στη συσκευασία).
    Η διαδικασία κωδικοποίησης πραγματοποιείται αυτόματα. Κατά́ τη διαδικασία αυτή́ οι λυχνίες LED και των δύο προσαρμογέων αναβοσβήνουν με λευκό́ χρώμα.
  3. Όταν οι λυχνίες σταθεροποιηθούν με λευκό χρώμα, πατάμε το εικονίδιο “σπιτάκι” του προσαρμογέα που είναι συνδεδεμένο με το router και εντός 2 λεπτών πατάμε και το WPS στο router μας.

Όταν οι λυχνίες LED και των 2 προσαρμογέων έχουν σταθερό λευκό φως και εφόσον σβήσει η λυχνία WPS στο router , τότε η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί́, και πλέον μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το WiFi στο router μας.

Τώρα το δίκτυο μας έχει αναβαθμιστεί σε Mesh WiFi με τους 2 προσαρμογείς devolo Mesh WiFi 2 να σχηματίζουν ένα κοινό́ δίκτυο Mesh WiFi!

Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να απλοποιηθεί με τη χρήση του "Home Network” app, του επίσημου application της devolo για iOS και Android

devolo-mesh-wifi-2-app-1.jpg

devolo-mesh-wifi-2-app-2.jpg


devolo-mesh-wifi-2-app-3.jpg


devolo-mesh-wifi-2-app-4.jpg


devolo-mesh-wifi-2-app-5.jpg


devolo-mesh-wifi-2-app-6.jpgΤο "Home Network” app εκτός των βημάτων εγκατάστασης, αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα στη διαχείριση των προσαρμογέων και του WiFi δικτύου (ονομασία συσκευών, διαχείριση δικτύου WiFi, εύκολη ενεργοποίηση quest δικτύου κ.α.) και η χρήση του προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση του devolo Mesh WiFi 2 σε ένα διαμέρισμα 130m2 με γνωστό πρόβλημα στην ποιότητα του WiFi δικτύου στα “πίσω δωμάτια”, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. 

Τόσο το ασύρματο Mesh WiFi όσο και το ethernet cable μας έδωσαν μετρήσεις στο απόλυτο νούμερο της γραμμής του παρόχου, κάτι που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν αδιανόητο.


Λίγα λόγια για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το devolo Mesh WiFi 2:

Mesh Wifi

Το mesh είναι μια τεχνολογία Wi-Fi η οποία προσφέρει σταθερότερη και ταχύτερη σύνδεση από το “παραδοσιακό” WiFi που λαμβάνουμε από ένα τυπικό router καθώς αντί να υπάρχει ένα μόνο κεντρικό σημείο μετάδοσης σήματος έχουμε πολλαπλά σημεία μετάδοσης τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους.

Access Point Steering

Το σύστημα της devolo καθοδηγεί τις συσκευές που λαμβάνουν το WiFi στο hotspot με την καλύτερη δυνατή σύνδεση και το ισχυρότερο σήμα. Έτσι, η μετακίνηση μέσα στο χώρο, σε διαφορετικά δωμάτια ή ορόφους δεν οδηγεί σε αποσυνδέσεις ή διακοπές σήματος.

Fast Roaming

Η λειτουργία “Fast Roaming" εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένοι στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι χρήστες μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους παρακολουθώντας λόγου χάρη streaming ενός video.

Airtime Fairness

H λειτουργία "Airtime Fairness" εξυπηρετεί και WiFi clients υψηλότερης ταχύτητας κατά προτεραιότητα. Έτσι, οι παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις πιο σύγχρονες συσκευές.

Band Steering

Το ενσωματωμένο σύστημα "Band Steering" διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και στη βέλτιστη συχνότητα. Κάθε φορά που η ζώνη των 2,4 GHz αρχίζει να είναι υπερβολικά «φορτωμένη» με την κυκλοφορία των δεδομένων, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη ζώνη των 5 GHz, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει κάτι.

MU-MIMO

Η τεχνολογία "πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων" (MU-MIMO) επιτρέπει την ταυτόχρονη και ταχύτατη σύνδεση πολλαπλών τελικών συσκευών στο Mesh WiFi. απολαμβάνουν ταυτόχρονα άριστες συνδέσεις WiFi.

Όλοι οι προσαρμογείς devolo Mesh WiFi 2 έχουν μια κοινή πτυχή: Η ενσωματωμένη πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος (με προστασία ασφαλείας για τα παιδιά), εξασφαλίζει ότι δεν σπαταλιέται άσκοπα καμία θέση.Το devolo Mesh WiFi 2 (Starter KIT) το οποίο δοκιμάσαμε διαθέτει 2 προσαρμογείς και διατίθεται στην τιμή των €249.90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους προσαρμογείς ώστε να καλύψετε μεγαλύτερους ή απομακρυσμένους χώρους ή ορόφους.

Το devolo Mesh WiFi 2 Multiroom Kit περιλαμβάνει τρεις προσαρμογείς στην τιμή των €369.90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι προσαρμογείς τόσο του Starter KIT όσο και του Multiroom Kit είναι πλήρως συμβατοί με όλη τη σειρά devolo Magic και όλα τα router.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

ΣΧΟΛΙΑ
read more

WiFi επόμενης γενιάς με τα νέα devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit

30 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η υπερσύγχρονη ψυχαγωγία στο σπίτι είναι τόσο καλή όσο και το WiFi του σπιτιού. Η devolo, με έδρα το Άαχεν, παρουσιάζει τώρα δύο νέα mesh kit για την τέλεια αναβάθμιση του WiFi με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ...

Έρευνα devolo: To WiFi εξίσου σημαντικό όπως το νερό και το ρεύμα στο σπίτι

03 Δεκεμβρίου 2021 Techgear Team

H devolo Greece πραγματοποίησε έρευνα όπου επαγγελματίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την τηλεργασία. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, με τη συνεργασία ...

devolo Magic 2 WiFi 6 Review: Δίνει τέλος στα προβλήματα με το Internet και το WiFi

29 Νοεμβρίου 2021 Christos Elpidis

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προέκυψαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, ειδικά τους πρώτους μήνες, ήταν η ανάγκη να εξυπηρετηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας με το υπάρχον ...

devolo Magic 2 WiFi 6: Το πρώτο Powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6!

11 Νοεμβρίου 2021 Techgear Team

Με το Magic 2 WiFi 6, η devolo παρουσιάζει τον πρώτο Powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6. Σε αυτή τη συσκευή, που αποτελεί τη νεότερη ναυαρχίδα της εταιρείας, οι ειδικοί της devolo στην οικιακή δικτύωση, ...

devolo Mesh WiFi 2: Γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

03 Φεβρουαρίου 2021 Techgear Team

Η devolo ειδικός στη δικτύωση, βγάζει κόκκινη κάρτα στο αδύναμο WiFi και χάρη στα νέα Mesh WiFi 2. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην καινοτομία του mesh WiFi και της τεχνολογίας G.hn που χρησιμοποιούνται ως ...

Έρευνα: Οι δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης σε καιρούς lockdown

18 Ιανουαρίου 2021 Vasilis Ananiadis

H devolo Greece σε συνεργασία με το InfoKids.gr, πραγματοποίησε έρευνα όπου γονείς κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την τηλεκπαίδευση. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και τέλος ...

Παγκόσμια Ημέρα Internet 2020: Τα δίκτυα δεδομένων πιο γρήγορα από ποτέ

28 Οκτωβρίου 2020 Techgear Team

Περισσότεροι χρήστες, περισσότερα data, περισσότερη online επικοινωνία. Μέσα σε αυτή την ασυνήθιστη χρονιά, το Internet έχει αποδείξει για ακόμα μια φορά πόσο αναγκαίο έχει γίνει για την καθημερινότητα μας σε ...

5 συμβουλές για να βελτιώσετε την ψηφιακή σας ασφάλεια

09 Οκτωβρίου 2020 Vasilis Ananiadis

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας κυβερνοασφάλειας. Οι κίνδυνοι όμως υπάρχουν συνέχεια και πρέπει να ξέρουμε να προφυλαχτούμε από αυτούς ανά πάσα στιγμή. Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε όπου πολύ μεγάλο ...

devolo Magic 2 LAN DINrail: Γρήγορο Internet μέσω κάθε πρίζας

02 Οκτωβρίου 2020 Vasilis Ananiadis

Ο προσαρμογέας devolo Magic DINrail powerline φέρνει τη γρήγορη πρόσβαση στο Internet σε όλο το σπίτι και μετατρέπει, μέσω του ηλεκτρικού πίνακα, κάθε πρίζα σε ένα πιθανό σταθερό και ομοιόμορφα ισχυρό σημείο ...

devolo WiFi Repeater+ ac: Η έξυπνη λύση ενάντια στο αδύναμο WiFi

22 Σεπτεμβρίου 2020 Vasilis Ananiadis

Το νέο devolo WiFi Repeater+ ac επεκτείνει το σήμα του router και φέρνει το Mesh WiFi με μία ταχύτητα μετάδοσης στα 1,200 Mbps σε όλο το σπίτι. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο: το σήμα του WiFi μεταδίδεται στις συσκευές...

Loader
techgear_icon