Helheim Hassle Review

Ακόμη ένα ενδιαφέρον διαμαντάκι στα χέρια μας, αυτή τη φορά από την Perfectly Paranormal η οποία δημιούργησε ένα ξεχωριστό platform - puzzle game με μακάβρια χιουμοριστική διάθεση θέλοντας να δώσει μια πιο χιουμοριστική νότα στη Σκανδιναβική Μυθολογία. Ο λόγος για το Helheim Hassle, το οποίο παίζουμε εδώ και μερικές ημέρες στο πανίσχυρο Lenovo Legion που έχουμε στη διάθεση μας για τις ανάγκες των gaming reviews.

helheim-hassle-techgear-review-1.jpg

Το παιχνίδι ξεκινά σε ένα μικρό νορβηγικό χωριό που ετοιμάζεται για μια ακόμη μάχη και όλοι είναι ενθουσιασμένοι (μικροί και μεγάλοι) που θα σφαγιαστούν από τον εχθρό διότι θα βρεθούν στη Βαλχάλα παρέα με τον Οντίν. Όλοι εκτός από τον πρωταγωνιστή Bjorn Hammerparty, έναν νεαρό που βαριέται τη ζωή του και προτιμά μια πιο ήρεμη ζωή από τις μάχες. Παρόλα αυτά, σε μια ανύποπτη στιγμή σκοτώνει μια αρκούδα και ταυτόχρονα χάνει τη ζωή του από την πτώση και όλοι θεωρούν ότι ανήκει στη Βαλχάλα για να δίνει μάχες όλη μέρα και το βράδυ να παρτάρει ασταμάτητα. Ο Bjorn, πάντως, προτιμά την χαλαρή αιωνιότητα της “κόλασης” των Βίκινγκς, το Helheim.

helheim-hassle-techgear-review-5.jpg

Μετά από αυτήν την εισαγωγή μπαίνουμε στο κυρίως πιάτο του παιχνιδιού. Έχουν περάσει πολλοί αιώνες και βρισκόμαστε στη σύγχρονη εποχή, όταν ένας πιο παραδοσιακός δαίμονας που ονομάζεται Pesto βρίσκει τα λείψανα του Bjorn. Οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι για να γίνουν δεκτοί στο Helheim, αλλά στην πορεία ο Bjorn θα πρέπει να λύσει τους γρίφους που εμποδίζουν τη διέλευση τους από διάφορα μέρη. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το σώμα του σε ολοκληρωμένη μορφή ή…κάθε μέλος ξεχωριστά. Και εννοούμε κυριολεκτικά ξεχωριστά, καθώς μπορείς να ξεκολλήσεις το κεφάλι, τον κορμό, το κάθε πόδι και το κάθε χέρι για να τα χρησιμοποιήσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, καθώς και συνδυασμούς τους (π.χ. ένωση κεφαλιού με χέρι).

helheim-hassle-techgear-review-6.jpg

Οι γρίφοι είναι πολύ διασκεδαστικοί και πολλοί από αυτούς πραγματικές σπαζοκεφαλιές για να κατανοήσεις ποιο μέρος του σώματος ή ποιους συνδυασμούς θα πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φτάσεις κάπου ψηλά θα πρέπει να ξεκολλήσεις το κεφάλι σου για να γίνει πιο ελαφρύ το σώμα και να πηδήξεις ψηλότερα απ’ ό,τι στην ολοκληρωμένη μορφή του. Άλλη περίπτωση μπορεί να απαιτεί να πετάξεις ένα από τα χέρια σου κάπου ψηλά προκειμένου να γυρίσεις έναν μοχλό και να περάσεις την πόρτα ή να χρησιμοποιήσεις το κεφάλι σου για να μιλήσεις σε κάποιον.

helheim-hassle-techgear-review-9.jpg

Το gameplay είναι σχετικά εύκολο να το συνηθίσεις και ομολογουμένως πρωτοποριακό σε σύγκριση με άλλα 2D platform games. Υπάρχουν επιλογές για να αλληλεπιδράσεις με κάποιον ή να χειριστείς αντικείμενα, να αφήσεις κάτω ή να πετάξεις ένα μέλος του σώματος (προφανώς θα πρέπει να έχεις κάποιο χέρι κολλημένο στον κορμό σου για να το κάνεις) και όσο προχωράς παρακάτω σταδιακά θα αντιληφθείς ποια είναι τα πλεονεκτήματα καθενός από τους 29 πιθανούς συνδυασμούς των μελών του σώματος σου. Αργότερα, μάλιστα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα μέλη ανάλογα με το αντικείμενο που βρίσκεις στην πίστα ή την επιφάνεια στην οποία κινείσαι. Στο κομμάτι των γρίφων έχει γίνει προσεγμένη δουλειά και προφανώς δεν απαιτούν όλοι την ίδια χαλαρή προσέγγιση, αφού ορισμένοι απαιτούν γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις για να λυθούν. Επιπλέον, οι πιο τελειομανείς gamers θα ανακαλύψουν διάφορα μυστικά, κρυμμένους θησαυρούς, ανεξερεύνητες περιοχές για να ολοκληρώσουν πλήρως όσα έχει να προσφέρει το Helheim Hassle. Όσοι αναζητούν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, υπάρχει και το cinematic mode που δεν σου δίνει κανένα στοιχείο στην οθόνη.

helheim-hassle-techgear-review-14.jpg

Το όλο πόνημα των δημιουργών βασίζει μεγάλο μέρος της χαριτωμενιάς του στους διασκεδαστικούς διαλόγους με τον Pesto και τους διάφορους χαρακτήρες που συναντάς στην πορεία, βγαλμένοι από τη Σκανδιναβική Μυθολογία και όχι μόνο, και φυσικά από την χαλαρωτική διάθεση του πρωταγωνιστή Bjorn. Όμορφα γραφικά που δεν κουράζουν το μάτι, ούτε γεμίζουν την οθόνη με πολλά περιττά στοιχεία, αρκετά animations για να δίνεται βάθος στην ιστορία, φοβερή μουσική επένδυση και πολλές αναφορές στην pop κουλτούρα που σου φτιάχνουν τη διάθεση, με κερασάκι στην τούρτα το εξαιρετικό voice acting των συντελεστών.

Η τιμή του δεν ξεπερνά τα €20 και όσοι του δώσετε την ευκαιρία δεν θα το μετανιώσετε!

Helheim Hassle - [Steam Link]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading