Hope: Η πρώτη φωτογραφία του πλανήτη Άρη από το διαστημικό σκάφος των ΗΑΕ

Το διαστημικό σκάφος Hope των ΗΑΕ έγραψε ιστορία για την αραβική χώρα πριν από μερικές ημέρες, καθώς τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη και πλέον έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ρύθμισης των οργάνων του για να εκτελέσει τον κύριο σκοπό της αποστολής του.

Αυτός δεν είναι άλλος από τη μελέτη των αλλαγών στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη ανάλογα με την εποχή, ωστόσο, μέχρι το Μάιο έχει αρκετό καιρό μπροστά του για να στείλει πίσω στη Γη μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες σαν αυτήν που βλέπετε στην παρακάτω.

hope-mars-photo.jpg

Η λήψη πραγματοποιήθηκε από απόσταση περίπου 25.000km από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη και διακρίνονται ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες του, όπως το Olympus Mons - το μεγαλύτερο γνωστό ηφαίστειο στο Ηλιακό Σύστημα. Τη φωτογραφία μοιράστηκε ο πρίγκιπας των ΗΑΕ Mohammed bin Zayed Al Nahyan στο Twitter αναφέροντας τα εξής:

Η εκπομπή της πρώτης εικόνας του πλανήτη Άρη από το διαστημικό σκάφος Hope αποτελεί ορόσημο για την ιστορία μας και επιβεβαιώνει ότι τα ΗΑΕ συμμετέχουν ενεργά στην εξερεύνηση του Διαστήματος μαζί με τα άλλα προηγμένα έθνη. Ελπίζουμε ότι αυτή η αποστολή θα οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις για τον πλανήτη Άρη που θα ωφελήσουν την Ανθρωπότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι τέθηκε σε τροχιά μετά από λίγες ώρες και το Tianwen-1 της Κίνας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 καταφθάνει στον πλανήτη Άρη και το Perseverance της NASA.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading