Huawei: Αναφορές ότι θα κατασκευάζει μόνη της τους επεξεργαστές στη Wuhan

Το τελειωτικό χτύπημα των ΗΠΑ εναντίον της Huawei ήταν το μπλόκο που έβαλε στην παραγωγή των δικών της επεξεργαστών, καθώς με λίγα λόγια εξανάγκασε την TSMC να μην δέχεται παραγγελίες για την παραγωγή των Kirin chipsets της κινέζικης εταιρείας.

Στους μήνες που ακολούθησαν, η Huawei αναγκάστηκε με τη σειρά της πρακτικά να αποσυρθεί από την αγορά των smartphones, παρά την τεράστια επένδυση της στο Harmony OS και το Huawei AppGallery, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Επειδή ακριβώς η επένδυση της στις δικές της τεχνολογίες είναι μεγάλη, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως θα ξεκινήσει να κατασκευάζει η ίδια τους επεξεργαστές της σε δικό της εργοστάσιο στην Κίνα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, η Huawei αναμένεται ότι θα αρχίσει την πρώτη φάση της παραγωγής στις αρχές του 2022 σε μονάδα παραγωγής που θα στηθεί στην περίφημη (για τον κορωνοϊό) Wuhan, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια κλίμακα θα κατασκευαστούν τα νέα Kirin SoCs. Με δεδομένο ότι η τελευταία γενιά Kirin 9000 είναι σχεδιασμένη στα 5nm, το πιθανότερο είναι ότι το εργοστάσιο της Wuhan θα δουλέψει σε αυτό το επίπεδο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading