Huawei: Απολογείται για τη χρήση λήψεων DSLR

Οι κορυφαίες σειρές της Huawei (Mate και P) φημίζονται ιδιαίτερα για τις δυνατότητες των καμερών τους και ομολογουμένως, έχουμε πετύχει και εμείς οι ίδιοι κορυφαίες λήψεις που σίγουρα δεν περιμένεις να δεις από ένα smartphone. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι έχουν καταφέρει να φτάσουν στα επίπεδα των DSLRs και δυστυχώς για αυτούς, τη σημερινή εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεγελάσεις το κοινό.

Για μια ακόμη φορά, η Huawei πιάστηκε να χρησιμοποιεί λήψη από DSLR σε promo video για τον διαγωνισμό φωτογραφίας NEXT-IMAGE με smartphones. Παρόμοιο λάθος είχε συμβεί στο παρελθόν με το P9, το nova 3 και πέρυσι για τη δυνατότητα zoom του P30 Pro, επομένως, κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική, είτε συμβαίνει κατά λάθος είτε επίτηδες.

Η ανακάλυψη της νέας γκάφας έγινε από έναν χρήστη του Weibo, ο οποίος είχε συμμετέχει σε παρόμοιο διαγωνισμό με iPhone το 2018 (κέρδισε μάλιστα τη 2η θέση). Ο Jamie-hua παρατήρησε με ιδιαίτερη προσοχή το promo video της Huawei και εντόπισε μια φωτογραφία του Su Tie που είναι διαθέσιμη στο portal 500x, η οποία έχει τραβηχθεί με μια Nikon D850 και όχι, προφανώς, με κάποιο smartphone της Huawei. Εκτός από αυτήν, ο Jamie-hua δημοσίευσε και μια λίστα με άλλες “ύποπτες” φωτογραφίες, για τις οποίες δεν κατάφερε να βρει την original πηγή τους.

Όπως και να ‘χει, η Huawei απολογήθηκε επίσημα για το γεγονός αναφέροντας ότι έγινε κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια του μοντάζ στο video και μάλιστα προχώρησε σε αφαίρεση των επίμαχων φωτογραφιών δημοσιεύοντας ξανά το video χωρίς να τις συμπεριλαμβάνει. Είναι κρίμα, πάντως, να γίνονται τέτοια λάθη κατ’ επανάληψιν, διότι δημιουργεί αμφιβολίες για τις πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφικές επιδόσεις των smartphones της.

[via]

Photo Gallery

Loading