Huawei: Ενδιαφέρεται για χρήση επεξεργαστών Qualcomm στις συσκευές της

Μετά την AMD, ίσως έρθει και η σειρά της Qualcomm να συνεργαστεί με τη Huawei προκειμένου η τελευταία να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγή νέων συσκευών. Ως γνωστόν, η Huawei έχει ξεμείνει από προμηθευτές chipsets μετά τις νέες κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να διακοπεί απότομα η ανάπτυξη των δικών της επεξεργαστών Kirin. Γι’ αυτό είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ακόμη και με ανταγωνιστές της, όπως η Qualcomm στον τομέα του hardware.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό πρόεδρο της εταιρείας, κ. Guo Ping, η Huawei ευελπιστεί πως θα δοθεί άδεια στην Qualcomm για να την προμηθεύσει με επεξεργαστές και προφανώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τα SoCs της τελευταίας στα νέα προϊόντα τους. Άλλωστε, οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στην original σειρά Nova, στο Y7 2019 και στο Nexus 6P.

Αν εγκριθεί μια τέτοια συνεργασία, ίσως βελτιωθεί η κατάσταση για τη Huawei ενόψει και των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ που δεν αποκλείεται να αναδείξουν νέο πρόεδρο στη χώρα με διαφορετικές ιδέες. Δεν θα ήταν άσχημο να δούμε π.χ. τη σειρά Huawei P50 με επεξεργαστή Snapdragon 875

[via]

Loading