Η AMD έλαβε άδεια για να προμηθεύει με επεξεργαστές τη Huawei

Με το μέλλον της τρομερά δύσκολο λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση, η Huawei αναζητά συνεργάτες για να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγή νέων συσκευών. Ειδικά από αυτήν την εβδομάδα τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, διότι παραδοσιακοί προμηθευτές της εταιρείας (π.χ. Samsung, WD, Micron, Sharp) έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις συνεργασίες τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση chipsets, οθονών, μνημών κλπ.

Μοναδική ευχάριστη είδηση είναι αυτή που έρχεται από πλευράς AMD, η οποία κατάφερε να πάρει άδεια και να συνεχίσει να προμηθεύει με επεξεργαστές τη Huawei. Το θέμα είναι ότι η Huawei έχει τεράστιες ανάγκες λόγω της δημοφιλίας των συσκευών της (ειδικά στην Κίνα) και οι αναλυτές εκτιμούν πως τα διαθέσιμα αποθέματα είναι ικανά για να καλύψουν τη ζήτηση μέχρι τα μέσα του 2021.

Δεν γνωρίζουμε αν μέσω της AMD θα καταφέρει να πάρει στα χέρια της και άλλου είδους components για τις ηλεκτρονικές συσκευές της, ωστόσο, μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι η Huawei θα αναγκαστεί να μειώσει την παραγωγή ή ακόμη και τον αριθμό διαφορετικών συσκευών που κατασκευάζει προκειμένου να έχει αποθέματα για να υποστηρίξει οτιδήποτε φέρνει στο εμπόριο.

[via]

Loading