Huawei Freebuds 4i Review: Κορυφαία επιλογή σε απίστευτη τιμή

Όσες τρικλοποδιές και αν βάζουν στη Huawei, η εταιρεία αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά μπορεί να εξελίσσεται, να καινοτομεί και να βάζει τη δική της σφραγίδα σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει, μάλιστα, να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, αυτήν των TWS (ασύρματων) ακουστικών προσφέροντας αξιόπιστες συσκευές εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές.

Το πρώτο φετινό λανσάρισμα της εταιρείας έφερε στα χέρια μας, ή καλύτερα στα αυτιά μας, τα νέα Huawei Freebuds 4i που συνεχίζουν την παραδοσιακά πολύ καλή πορεία των προηγούμενων μοντέλων της. Σε μια εποχή όπου η ανάγκη για απομόνωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ λόγω των περίεργων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID19, η τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC - Active Noise Cancellation) είναι κάτι που διαφημίζουν πολλοί κατασκευαστές, αλλά λίγοι την προσφέρουν πραγματικά όπως θα πρέπει να είναι. Και η Huawei το καταφέρνει άψογα χωρίς να τινάζει τον προϋπολογισμό του χρήστη στον αέρα. Παράλληλα, προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα ήχου, όμορφη κατασκευή, σχεδιασμό φιλικό για το κάθε σχήμα αυτιού και εύκολη σύνδεση-διαχείριση για τον κάθε χρήστη και σε κάθε πλατφόρμα.

huawei-freebuds-4i-techgear-review-5.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Τα Huawei Freebuds 4i έρχονται με έναν ακόμα πιο εργονομικό σχεδιασμό που μεταφράζεται σε πιο στρογγυλεμένο ακουστικό με λαστιχένιο tip για να εφαρμόζει άμεσα και σταθερά στο αυτί. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται tips διαφορετικού μεγέθους, επομένως, ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να βρει αυτό που “κουμπώνει” καλύτερα στα δικά του αυτιά. Αφού συνηθίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με ασύρματα earbuds, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να τα φοράς γρήγορα χωρίς να “παίζεις” στριφογυρνώντας τα ακουστικά στα αυτιά σου ή να κινείσαι - γυμνάζεσαι με τον φόβο ότι θα φύγουν ξαφνικά από τη θέση τους.

Επίσης πολύ σωστό το μέγεθος και ο τρόπος που εφάπτεται παράλληλα το κάτω στέλεχος για να μην φαίνεσαι σαν εξωγήινος στον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρεία, λοιπόν, έχει πετύχει μια τέλεια αναλογία βολικότητας, σταθερότητας, εμφάνισης, αλλά και βάρους αφού είναι ιδιαίτερα ελαφριά και δεν σε κουράζουν, ούτε σου “καίνε” τα αυτιά αν τα φοράς για αρκετή ώρα.

Η θήκη φόρτισης έρχεται σε οβάλ σχήμα με επίπεδη πλάτη για να τη νιώθεις σταθερή όταν την κρατάς στο χέρι και είναι αρκετά μικρή και ελαφριά για να χώρα στην τσέπη σου χωρίς να καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο. Η μοναδική ένσταση στο όλο πακέτο αφορά τη “δυσκολία” να βγάλεις τα ακουστικά από τη θήκη, ωστόσο, πολύ σύντομα βρίσκεις το ιδανικό σημείο για να τα καταφέρνεις γρήγορα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα Freebuds 4i είναι πιστοποιημένα στο πρωτόκολλο IP54 για αντοχή στο νερό σε βάθος έως 1m, επομένως, μπορείς να τα φοράς χωρίς πρόβλημα όταν γυμνάζεσαι ή όταν βρέχει.

huawei-freebuds-4i-techgear-review.jpg

Σύνδεση - Διαχείριση

Τα Freebuds 4i μπορούν να συνδεθούν ταχύτατα μέσω Bluetooth σε PC, Mac, συσκευές Android και συσκευές iOS. Αρκεί να ενεργοποιήσεις την κεραία στη συσκευή σου, να ανοίξεις τη θήκη φόρτισης και να κρατήσεις πατημένο το κουμπί στο πλάι μέχρι να ενεργοποιηθεί το pairing mode. Η αναγνώριση γίνεται ταχύτατα και…αυτό ήταν.

Από πλευράς λειτουργιών και διαχείρισης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Με διπλό tap ξεκινά ή σταματά η αναπαραγωγή της μουσικής/video, με διπλό tap αποδέχεσαι ή ολοκληρώνεις τις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ με το παρατεταμένο κράτημα στο δεξί ακουστικό μεταφέρεσαι στα τρία διαφορετικά modes ακύρωσης θορύβου. Αυτά είναι τα ANC on, ANC off και Awareness mode, και κάθε φορά που γίνεται μετάβαση ενημερώνεσαι με φωνητική ειδοποίηση

Όπως βλέπετε, η Huawei έδωσε έμφαση σε αυτές τις λειτουργίες που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες και δεν θέλησε να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα προσθέτοντας έξτρα εντολές που τελικά περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθούν.

Απόδοση

Όσοι χρησιμοποιείτε ακουστικά με τεχνολογία ANC θα έχετε παρατηρήσει πως αρκετά από αυτά απομονώνουν μεν το αυτί από τους εξωτερικούς θορύβους, αλλά ταυτόχρονα σου δημιουργούν την αίσθηση ότι φοράς…σκάφανδρο, ειδικά σε διαστήματα που δεν ακούς μουσική ή δεν μιλάς στο τηλέφωνο. Αυτή η αίσθηση είναι τρομερά ενοχλητική και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νιώθεις κουρασμένος. Με τα Freebuds 4i ξεχνάς οριστικά αυτά τα προβλήματα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που απομονώνουν τον ήχο και ο έλεγχος έγινε τόσο σε εξωτερικούς χώρους με πολυκοσμία και φασαρία, όσο και σε συνθήκες εργασίας στο σπίτι με μικρά παιδιά να κάνουν χαμό. Μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα ή την γυμναστική σου ακούγοντας μόνο τη μουσική στα αυτιά σου, αλλά και να δουλέψεις χωρίς περισπασμούς. Θα το πούμε για ακόμα μία φορά, ΧΩΡΙΣ να νιώθεις ότι μπήκες σε θάλαμο πίεσης.

huawei-freebuds-4i-techgear-review-2.jpg

Αν μέσα σε αυτήν την γαλήνη θέλεις να καταλάβεις τι σου λέει η σύζυγος ή οι περαστικοί, ακουμπάς παρατεταμένα το δεξί ακουστικό για να ενεργοποιηθεί το Awareness mode που σου ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Σημειώστε, επίσης, ότι με έναν μαγικό τρόπο ακούγεται πεντακάθαρα μόνο η φωνή σου στους συνομιλητές όταν πραγματοποιείς κλήσεις, παρά το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε πολύβουο περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα στην αναπαραγωγή μουσικής, τα Freebuds 4i διαθέτουν dynamic drivers 10mm που αποδίδουν πολύ ισορροπημένο ήχο ακόμα και στις χαμηλές συχνότητες, για να απολαμβάνεις ένα άκρως ικανοποιητικό βάθος δεδομένου του μεγέθους τους. Κρατήστε, επίσης, ότι πιάνουν ιδιαίτερα υψηλή ένταση και ο ήχος παραμένει καθαρός ακόμα και στο μέγιστο επίπεδο.

huawei-freebuds-4i-techgear-review-4.jpg

Αυτονομία

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τη μπαταρία; Το θεωρητικό ταβάνι των Huawei Freebuds 4i είναι 10 (!) ώρες αναπαραγωγή μουσικής με ενεργό ANC με μία φόρτιση, αλλά ενδέχεται να “χαθούν” κάποια λεπτά ανάλογα με την ένταση. Στην πράξη πιάνουν περισσότερες από 8 ώρες, ένα νούμερο ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό. Η θήκη φόρτισης προσφέρει στον χρήστη επιπλέον 20 ώρες αυτονομίας, ενώ με μόλις 10 λεπτά φόρτισης κερδίζεις περίπου 4 ώρες χρήσης.

Επίλογος

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα Huawei Freebuds 4i με μία φράση αυτή θα ήταν η εξής: “Δεν είναι τα καλύτερα ανάμεσα στα πιο προσιτά ασύρματα ακουστικά, αλλά τα φθηνότερα ανάμεσα στα καλύτερα”.

huawei-freebuds-4i-techgear-review-7.jpg

Πόσο προσιτά;

Τα Huawei Freebuds 4i είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα στην ασυναγώνιστη τιμή των €89 και με δώρο το φανταστικό fitness gadget Huawei Band 4 για όσους τα παραγγείλουν μέσα από το δίκτυο επίσημων συνεργατών της εταιρείας (Cosmote / ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ - Public - MediaMarkt - Vodafone - WIND - Electronet - You.gr - WelcomeStores - Euronics - Expert Hellas) έως και τις 18 Απριλίου 2021!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading