Η Huawei διανέμει 1 εκατ. συσκευές με το HongMeng OS για δοκιμή και απευθύνει κάλεσμα στους developers

Επιταχύνονται οι διαδικασίες λανσαρίσματος τους HongMeng OS από τη Huawei, με την εταιρεία να διανέμει 1 εκατομμύριο smartphones για μια τεράστια δοκιμή του εναλλακτικού λειτουργικού συστήματος που θα αντικαταστήσει το Android OS αν παραμείνει το ban των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Rosenblatt Securities, οι συσκευές αυτές έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τη δοκιμή του HongMeng OS, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ή αν απλά απευθύνονται σε developers. Οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για πλήρη συμβατότητα με όλες τις εφαρμογές Android και βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επιπλέον, η Huawei κατανοεί ότι για να είναι βιώσιμο το λειτουργικό σύστημα της θα πρέπει να έχει και την υποστήριξη των developers. Γι' αυτό τους καλεί να λανσάρουν τις εφαρμογές τους και στο δικό της κατάστημα (Huawei AppGallery), τονίζοντας ότι βρίσκεται εγκατεστημένο στις συσκευές 270 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως.

Πιθανότατα όλα αυτά θα έχουν μικρή σημασία αν βρεθεί λύση στη διαμάχη, αλλά είναι απόλυτα λογικό η Huawei να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο.

[via]

Loading