Huawei: Μένει στο Android OS, αντικαθιστά τα Google Mobile Services

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η Huawei δυσκολεύεται πολύ με τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που την πιέζει αφόρητα ο χρόνος λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις ΗΠΑ και το μπλοκάρισμα της από τα Google Mobile Services.

Τους προηγούμενους μήνες είδαμε την εταιρεία να ανακοινώνει το HarmonyOS και αναπόφευκτα θεωρήσαμε πως αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Android OS, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση και όχι στο κοντινό μέλλον. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για την οποιαδήποτε εταιρεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της και τους διαθέσιμους πόρους, να δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα που θα σπάσει το δίπολο Android - iOS, καθότι απαιτείται πολύς χρόνος, μεγάλη συμμετοχή από την κοινότητα των developers και φυσικά να καταφέρει να πείσει το καταναλωτικό κοινό να αφήσει στην άκρη τις συνήθειες του.

Στη Huawei προφανώς και το γνωρίζουν, γι’ αυτό η πρόεδρος του τμήματος Global Media and Communications, κ. Joy Tan, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android και για τα επόμενα smartphones τους. Εκεί που θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος, ωστόσο, θα είναι στην επέκταση και τη βελτίωση των Huawei Mobile Services με σκοπό να αποτελέσουν τον αντικαταστάτη των Google Mobile Services.

Μοιάζει απόλυτα λογική μια τέτοια απόφαση. Όχι ότι είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τα GMS, αλλά σαφέστατα είναι πιο εφικτό από το άμεσο άλμα σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν σε τι δρόμο βαδίζει η Huawei (και κατ' επέκτασιν η θυγατρική Honor).

[via]

Loading