Huawei: Πανίσχυρο το Plan B, αν εφαρμοστεί δεν υπάρχει γυρισμός στο Android

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Huawei, κ. Ren Zhengfei, έδωσε ακόμα μία συνέντευξη στο δίκτυο CNN λίγο πριν κλείσει το έτος και επανέλαβε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να υλοποιήσει το πολύ φιλόδοξο “Plan B” από τη στιγμή που δεν βλέπει να αλλάζει η κατάσταση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τη Microsoft, η Google δεν έχει καταφέρει να πάρει άδεια συνεργασίας με τη Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οπότε, ο μόνος δρόμος για την κινέζικη εταιρεία είναι να χτίσει το δικό της παγκόσμιο οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον κ. Zhengfei, αυτό το project θα είναι έτοιμο σε πλήρη μορφή μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Είναι ενδιαφέρον, πάντως, ότι ο κ. Zhengfei αφήνει πάντοτε ανοιχτή την πόρτα για το Android OS και αντιμετωπίζει το “Plan B” της εταιρείας του ως την έσχατη λύση. Εάν, ωστόσο, υλοποιηθεί αυτό το παγκόσμιο οικοσύστημα της Huawei, τότε πιστεύει ότι δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για την εταιρεία να συνεργαστεί ξανά με Αμερικανικές εταιρείες!

Εμμέσως πλην σαφώς, το αφεντικό της Huawei προειδοποιεί πως αν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τότε η εταιρεία έχει τους πόρους και τις δυνατότητες να προσφέρει τα πάντα στους χρήστες, αλλά και την οικονομική αντοχή να προχωρήσει αποκλειστικά μόνη της έως ότου μπορέσει να πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιεί τις δικές της εφαρμογές και υπηρεσίες. Με δεδομένη και την υπεροχή της στον τομέα των δικτύων 5G, η Huawei έχει όλο το πακέτο για να τα καταφέρει και να αφήσει απ’ έξω τις Αμερικανικές εταιρείες με μία πολύ σημαντική προϋπόθεση: να σπάσει το κατεστημένο των εφαρμογών - υπηρεσιών της Google.

Μοιάζει υπερβολικά δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

[via]

Loading