Huawei Pay: Θα δούμε το σύστημα mobile πληρωμών στην Ευρώπη μέσα στο 2020;

Όπως όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, έτσι και η Huawei έχει δημιουργήσει το δικό της mobile σύστημα πληρωμών με ονομασία Huawei Pay, το οποίο για την ώρα δεν έχει επεκταθεί εκτός Κίνας. Η εταιρεία προχώρησε και στη δημιουργία της δικής της πιστωτικής κάρτας που ανακοινώθηκε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αναγνωρίζει ότι το επόμενο μεγάλο βήμα της είναι οι Δυτικές αγορές και ειδικά η Ευρώπη.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να λανσάρει την υπηρεσία Huawei Pay στην Ευρώπη από το 2019, ωστόσο, τα αναπάντεχα και πολύ σοβαρά εμπόδια που προέκυψαν λόγω του εμπάργκο της κυβέρνησης Trump, έστρεψαν την προσοχή της Huawei σε πιο ζωτικής σημασίας θέματα. Ο καιρός πέρασε, η κινέζικη εταιρεία ανέπτυξε σωστά “αντισώματα” και πλέον μπορεί να ασχοληθεί εκ νέου με το γενικό λανσάρισμα του Huawei Pay στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Huawei Germany, κ. William Tian, η πρόθεση της Huawei είναι να ενεργοποιήσει το Huawei Pay και σε ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2020. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κλείσει τις απαραίτητες συμφωνίες με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ώστε να υποστηρίξουν το project, ωστόσο, το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να ακούγεται από επίσημα χείλη, αποτελεί μια απόδειξη πως έχει γίνει αρκετή προεργασία τους προηγούμενους μήνες.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Huawei καταφέρει να επεκταθεί στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο και αν παράλληλα θα βρει την κατάλληλη “πύλη” για να ενισχύσει τα Huawei Mobile Services.

[via]

Loading