Η Huawei θα παρουσιάσει smartphone με τετραπλή κάμερα και 10x οπτικό zoom μέσα στο 2019

Ο πρόεδρος του τμήματος Consumer Business Group της Huawei στην Ευρώπη, κ. Walter Ji, προχώρησε σε ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες δηλώσεις σε πρόσφατη συνέντευξη του, οι οποίες αφορούν τις κινήσεις του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας και τα μελλοντικά smartphones που ετοιμάζουν.

Ο κ. Ji παραδέχτηκε μεν ότι η Samsung είναι η πρώτη που προσφέρει τετραπλή κάμερα στο κοινό με το Galaxy A9 (2018), ωστόσο, τονίζει ότι η Huawei μπορεί να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα χάριν στην τεχνογνωσία της στην κατηγορία των high-end smartphones. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 3x ή 5x οπτικό zoom δεν είναι αρκετό για τους μηχανικούς της και γι' αυτό έχουν ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη κάμερας με 10x οπτικό zoom, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα είναι αποκλειστικά οπτικό ή αν θα επιτευχθεί με υβριδικό ψηφιακό zoom στην τετραπλή κάμερα της δικής τους συσκευής.

Επανέλαβε, επίσης, ότι οι entry-level και mid-range κατηγορίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για καινοτομίες και γι' αυτό θα μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους για να εκθρονίσουν τη Samsung στη high-end κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei εξέτασε το ενδεχόμενο να προσφέρει και αυτή Android Go συσκευές, αλλά το άφησαν επειδή οι μεγαλύτερες αγορές δεν είναι ικανοποιημένες με αυτά που προσφέρει η stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

Να ετοιμαζόμαστε για το Huawei P30 με τετραπλή κάμερα και 10x οπτικό zoom; Σε έξι μήνες, αν όχι νωρίτερα μέσω διαρροών, θα το μάθουμε!

[via]

Loading