Τέσσερα smartphones της Huawei αφαιρούνται από τις λίστες του 3DMark benchmark μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι "κλέβει"

Η παραδοχή της Huawei ότι "κλέβει" στα benchmark tests επειδή το κάνουν όλοι, ήταν αναμενόμενο ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο πρεστίζ της εταιρείας και κάποιες επιπτώσεις από τους δημιουργούς αυτών των δοκιμών επιδόσεων.

Η UL, η εταιρεία που έχει αναπτύξει το 3DMark benchmark για τις επιδόσεις στο gaming, ανακοίνωσε ότι τέσσερα smartphone της Huawei και της θυγατρικής της Honor έχουν αφαιρεθεί από τις λίστες της, επειδή η τακτική της εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με τους κανονές της. Αυτά είναι τα Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei nova 3 και Honor Play.

Σύμφωνα με την UL, τα αποτελέσματα των δοκιμών από τη δημόσια έκδοση του 3DMark benchmark (διαθέσιμη στο κατάστημα Google Play) ήταν κατά 40% καλύτερα από αυτά των δοκιμών που διενήργησε η ίδια στα γραφεία της με την έκδοση που δεν είναι διαθέσιμη για τους κατασκευαστές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στη δημόσια έκδοση του 3DMark εντοπίστηκε ένα κρυφό "Performance Mode" στις προαναφερθείσες συσκευές της Huawei που παρακάμπτει το συνηθισμένο προφίλ κατανάλωσης ενέργειας.

Η απάντηση της Huawei στην UL ήταν ότι σκοπεύει να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στο Performance Mode για μέγιστες επιδόσεις από τη συσκευή τους όταν το χρειάζονται.

[via]

Loading