Huawei Watch GT2: Ενδιαφέρουσες λειτουργίες, βασιλιάς στην αυτονομία

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της σειράς Huawei Mate 30 στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μόναχο, η εταιρεία προχώρησε και στα αποκαλυπτήρια του νέου smartwatch με ονομασία Huawei Watch GT2. Για τα νέα smartphones έχετε καταλάβει ότι η δοκιμή τους αφορά δυστυχώς καθαρά “ακαδημαϊκούς” σκοπούς από τη στιγμή που δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη (μόνο σε ορισμένες αγορές και με σε περιορισμένο αριθμό), αλλά τουλάχιστον, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το νέο smartwatch και να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Συγκεκριμένα, το είχα μαζί μου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Kaspersky NEXT στη Λισαβόνα (σ.σ. ακολουθεί ενδιαφέρον θέμα και από εκεί), οπότε μπόρεσα να ελέγξω τις λειτουργίες μέτρησης υψομέτρου και ατμοσφαιρικής πίεσης όσο βρισκόμουν στο αεροπλάνο, αλλά και τις μεταβολές στα επίπεδα στρες και στην ποιότητα του ύπνου λόγω της αλλαγής χρονικής ζώνης και περιβάλλοντος.

Κατασκευή - Σχεδιασμός

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Huawei Watch GT2 έρχεται σε ένα όμορφο μαύρο κουτί που περιλαμβάνει το ρολόι, ένα καλώδιο USB Type-C και τη μαγνητική βάση φόρτισης. Από τη στιγμή που μου έλαχε η μαύρη έκδοση, θα ήθελα να δω το καλώδιο και τη βάση σε μαύρο χρώμα, αλλά οκ, δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

Από πλευράς μεγέθους, το Watch GT2 είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα smartwatches της αγοράς με διάμετρο 42mm ή 46mm, ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολύ ευχάριστη εντύπωση είναι το πολύ μικρό βάρος του, καθώς ζυγίζει μόλις 41gr (χωρίς το λουράκι). Η γενικότερη αίσθηση όταν το φοράς είναι σαν ένα απλό ρολόι που δεν τραβάει τα βλέμματα, υπό την έννοια “δείτε με φοράω gadgetάκι”, με σοβαρή εμφάνιση χάριν στο μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι του καντράν και εξαιρετική οθόνη AMOLED. Για το λουράκι υπάρχει η επιλογή για δέρμα, αλλά δεν θα το συνιστούσα για αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιούν το smartwatch και ως fitness band. Επάνω στο καντράν υπάρχουν δύο στρογγυλά κουμπιά, το ένα για άμεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και το δεύτερο για εύκολη πρόσβαση στις βασικές ρυθμίσεις. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι βιομετρικοί αισθητήρες και εκεί προσκολλάται η βάση φόρτισης.

huawei-watch-gt2-review-10.jpg

Σύνδεση

Η διαδικασία σύνδεσης με το smartphone είναι πανεύκολη. Κατεβάζεις την εφαρμογή Huawei Health (υπάρχει προεγκατεστημένη στα Huawei και Honor smartphones), ανοίγεις το Bluetooth στη συσκευή σου και η σύζευξη πραγματοποιείται σχεδόν άμεσα. Μόλις γίνει η εγκατάσταση των συμπληρωματικών αναβαθμίσεων που κυκλοφόρησε η εταιρεία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά το Watch GT2.

Στην πρώτη επαφή το λογικό είναι να ψάξεις να βρεις τις επιλογές για την εμφάνιση του ρολογιού. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχέδια για όλα τα γούστα, κάποια με αναλογικό καντράν και κάποια με ψηφιακό που σου εμφανίζουν στην “αρχική οθόνη” περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως ο καιρός, οι καρδιακοί παλμοί, το επίπεδο στρες κλπ. Το καλό είναι ότι μπορείς να έχεις εγκατεστημένα πολλά από αυτά απευθείας στο Watch GT2 και να τ’ αλλάζεις όποτε το επιθυμείς από το μενού των ρυθμίσεων.

huawei-watch-gt2-review-8.jpg

Λειτουργίες

Ας περάσουμε στις λειτουργίες. Καταρχάς, να σημειώσω ότι το Huawei Watch GT2 δεν έρχεται με λειτουργικό σύστημα Android Wear, αλλά με το παρεμφερές και πολύ πιο ελαφρύ LiteOS. Είναι ταχύτατο, εύκολο στη χρήση για τον οποιονδήποτε και περιλαμβάνει ορισμένες ενδιαφέρουσες εφαρμογές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί στο κομμάτι των εφαρμογών με τα άλλα smartwatch OSes. Εκτός από τα κλασικά ξυπνητήρια, χρονόμετρα, ημερολόγια κλπ., το Watch GT2 διαθέτει αρκετές εφαρμογές που αφορούν το fitness, μετρητή καρδιακού παλμού με ημερήσια ανάλυση, μετρητή στρες επίσης με ημερήσια ανάλυση, εφαρμογή χαλάρωσης που σε καθοδηγεί στην αναπνοή, εφαρμογή καιρού, αλλά και εφαρμογή μουσικής.

Fitness

Στις εφαρμογές fitness και μέτρησης της σωματικής δραστηριότητας συμπεριλαμβάνονται αρκετά αθλήματα. Με τη βοήθεια του μετρητή καρδιακού παλμού, το ενσωματωμένο GPS και την ανθεκτικότητα του σε πίεση έως 5ATM, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τρέξιμο σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, ποδηλασία, κολύμβηση, κοπηλασία μέχρι και τρίαθλο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης λαμβάνεις χρήσιμες πληροφορίες για τον χρόνο προπόνησης, τις θερμίδες που καις και την πορεία του καρδιακού παλμού σου, ενώ μετά το τέλος σου εμφανίζεται μια σύνοψη με τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις για την προπόνηση που μόλις ολοκλήρωσες. Σε συνδυασμό, φυσικά, με την εφαρμογή Huawei Health σου κρατά ιστορικό των προπονήσεων, των επιδόσεων και των επιτευγμάτων σου.

huawei-watch-gt2-review-18.jpg

Μουσική - Κλήσεις

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η τοποθέτηση ηχείου για την αναπαραγωγή μουσικής απευθείας από το Watch GT2 και προφανώς τη δυνατότητα να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ακουμπάς το smartphone σου. Για τα δεδομένα του μεγέθους ενός smartwatch, το ηχείο είναι ανέλπιστα καλό και σε δοκιμή που έκανα, η συνομιλία ήταν καθαρή τόσο για εμένα, όσο και για τον συνομιλητή μου. Αυτή είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση όταν οδηγάς. Για να επιστρέψω στην αναπαραγωγή μουσικής, κρατήστε ότι είναι εφικτή η σύνδεση ακουστικών μέσω Bluetooth απευθείας επάνω στο Watch GT2, επομένως, εάν θέλεις να πάς για τρέξιμο μπορείς να γεμίσεις τα διαθέσιμα 2.1GB του smartwatch με τη μουσική που σου αρέσει, να φορέσεις τα ακουστικά σου και να αφήσεις στο σπίτι το smartphone. Βολικό!

Ειδοποιήσεις

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα εμφάνισης ειδοποιήσεων, αλλά πρέπει να ρυθμίζεις την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να λαμβάνεις τις καρτέλες τους στο Watch GT2, κάτι που δυστυχώς δεν διορθώθηκε από το προηγούμενο μοντέλο.

Αυτονομία

Τέλος, να αναφερθώ στο μεγαλύτερο, κατά την άποψη μου, πλεονέκτημα του Huawei Watch GT2. Τεράστια αυτονομία. Η εταιρεία υπόσχεται 2 εβδομάδες με μία φόρτιση, αρκεί να μην έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή Always-On Display, αλλά και πάλι, με ενεργό το AOD η αυτονομία φτάνει τη μία εβδομάδα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αυτό το καταλαβαίνουν καλύτερα όσοι έχουν εμπειρία με smartwatches.

Συμπέρασμα

Το Huawei Watch GT2 είναι ένα όμορφο smartwatch που ξεχωρίζει για το κομψό design, το μικρό βάρος, την εξαιρετική οθόνη, τις ενδιαφέρουσες λειτουργίες και την πολύ μεγάλη αυτονομία του. Πάντοτε υπάρχει χώρος για βελτίωση, αλλά τη δεδομένη στιγμή, είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για smartwatch σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Loading