Huawei: Θα είμαστε ανεξάρτητοι από κάθε αμερικανική τεχνολογία έως το 2021

Θα βαρεθήκατε να το διαβάζετε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μετά το φετινό κάζο με τις ΗΠΑ, η Huawei είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να μην έχει καμία απολύτως εξάρτηση από τις Αμερικανικές εταιρείες στο κοντινό μέλλον, ανεξάρτητα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες με τις εγκρίσεις του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής CEO της Huawei France, κ. Zhang Minggang, σε συνέντευξη του στο Challenges, η Huawei θα καταφέρει να είναι απολύτως ανεξάρτητη από τις αμερικανικές τεχνολογίες από το 2021 και έπειτα.

Η εταιρεία προετοιμάζεται για τα χειρότερα και γι' αυτό αναπτύσσει το δικό της εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα αντί του Android OS (το HongMeng OS), ενώ η HiSilicon (η θυγατρική που κατασκευάζει τους επεξεργαστές Kirin) προχωρά στη δημιουργία νέων SoCs χωρίς την αρχιτεκτονική της ARM (παρότι βρετανική έχει δηλώσει "υποταγή" στις διαταγές των ΗΠΑ) και χωρίς να βασίζεται σε αμερικανικές πατέντες.

Μέχρι το 2021, εάν η κατάσταση παραμείνει όπως σήμερα, θα έχουμε έτοιμες τις δικές μας τεχνολογίες. Απαιτείται μαζική επένδυση από μέρους μας για να υλοποιήσουμε τα Plan B's μας για κάθε τεχνολογία. Θα επανέλθουμε στο προσκήνιο πιο δυνατοί από ποτέ.

Αν μη τι άλλο, τολμηρές δηλώσεις από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei. Ο χρόνος και η πορεία των εξελίξεων θα δείξει αν θα καταφέρει η κινέζικη εταιρεία να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση της από κάθε αμερικανική τεχνολογία.

[via]

Loading