ΗΠΑ: Μέσα στις επόμενες 2-4 εβδομάδες θα συνεχιστούν οι συνεργασίες των Αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei

Από τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα μέσα στις 2 έως 4 επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η παροχή εγκρίσεων από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σε Αμερικανικές εταιρείες για να συνεχίσουν τις συνεργασίες - συναλλαγές τους με τη Huawei.

Η επιβεβαίωση ήρθε από κρατικό στέλεχος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομα του, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι εγκρίσεις θα δίνονται (ή θα μπλοκάρονται) για κάθε μία συναλλαγή ξεχωριστά και πάντοτε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορίου, έτσι ώστε να αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες που δεν αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αυτή η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αν λάβουμε υπόψιν τα δισεκατομμύρια που παίζονται στις συναλλαγές των Αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei, αλλά και για τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες των συσκευών της κινεζικής εταιρείας.

Με την έναρξη της νέας διαδικασίας θα μας λυθεί και η απορία για τα όρια (σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών) που θα "ανεχτεί" η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επομένως, θα πάρουμε και τις απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το Android OS στις συσκευές της Huawei και όχι μόνο.

Από την πλευρά της, η Huawei εξακολουθεί να θεωρεί παράνομη την τοποθέτηση της στην μαύρη λίστα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέχρι σήμερα για τους ισχυρισμούς ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Παράλληλα, η κινέζικη εταιρεία θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων της στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης...

[via]

Loading