Η Apple δωρίζει πάνω από 9 εκατομμύρια μάσκες σε νοσοκομεία

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, η Apple ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει προστατευτικές μάσκες σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά δεν είχε αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο νούμερο. Υποθέσαμε ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με άλλες εταιρείες τεχνολογίας και σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμασταν κάποιον αριθμό κοντά σε αυτούς του εμπορικού δικτύου Alibaba του δισεκατομμυριούχου Jack Ma.

Σήμερα, ωστόσο, έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Mike Pence, ότι η εταιρεία θα δωρίσει 9+ εκατομμύρια (!) μάσκες N95, τις οποίες είχε αποθηκεύσει τα προηγούμενα χρόνια για το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια. Είναι αλήθεια ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνια έχει υποχρεώσει τις εταιρείες να αποθηκεύουν μάσκες N95 με σκοπό να προσφέρουν στους εργαζόμενους μια κάποια προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μια εταιρεία σαν την Apple είχε μαζέψει έναν τόσο μεγάλο όγκο.

Αυτό που έχει, πάντως, τη μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι ότι περισσότερες από 9 εκατομμύρια μάσκες N95 θα μοιραστούν σε αυτούς που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για την καταπολέμηση του COVID-19.

[via MacUser.gr]

Loading