Η Apple επιτρέπει πλέον third-party συστήματα πληρωμών στο App Store για την Νότια Κορέα

Η Apple ενδίδει τελικά στα αιτήματα της Νότιας Κορέας και συμμορφώνεται με τον αντί-Google νόμο, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών.

Σύμφωνα με το The Korea Herald, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει υποβάλει ήδη τα σχέδια του σχετικά με τον τρόπο που το App Store θα υποστηρίζει εναλλακτικά συστήματα πληρωμών για τις εφαρμογές στην Επιτροπή Επικοινωνιών της Κορέας (KKC).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των νέων αλλαγών στο App Store.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που ψήφισε η Νότια Κορέα ανάγκαζε τα καταστήματα εφαρμογών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως είναι της Google και της Apple, να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών.

Ο νέος κορεάτικος νόμος μάλιστα ορίζει ότι εάν οι εταιρείες αποφασίσουν να μην συμμορφωθούν με τους κανονισμούς θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμο έως και το 3% των εγχώριων εσόδων τους.

Η Google υπέκυψε στις πιέσεις και υπέβαλε τα αρχικά σχέδια συμμόρφωσης λίγο μετά την έναρξη ισχύος του νόμου τον Σεπτέμβριο, αποκαλύπτοντας ότι θα μειώσει την προμήθεια της κατά 4% για συναλλαγές που δεν χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα πληρωμών.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε τα εξής:

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την KCC (Korea Communications Commission) και την κοινότητα των προγραμματιστών μας για μια λύση που θα ωφελεί τους Κορεάτες χρήστες μας. Η Apple σέβεται πολύ τους νόμους της Κορέας και έχει μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας με τους ταλαντούχους προγραμματιστές των εφαρμογών της χώρας. Η δουλειά μας θα να διατηρούμε πάντα το App Store ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος για να κατεβάζουν οι χρήστες μας τις εφαρμογές που αγαπούν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading