Επίσημο: Η Νότια Κορέα βάζει χέρι στις Apple και Google για τα συστήματα πληρωμών

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Νότιας Κορέας το νομοσχέδιο που θα αναγκάζει τις τεχνολογικές εταιρείες Apple και Google να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών και όχι κατά αποκλειστικά από τα δικά τους.

Οι εταιρείες που δεν θα συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν θα έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα έως και το 3% των εγχώριων εσόδων τους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο στοχεύει επίσης και στην αποτροπή των παράλογων καθυστερήσεων σχετικά με τις εγκρίσεις των εφαρμογών, που ουσιαστικά αποτελούν τα αντίποινα κατά των προγραμματιστών.

Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις δεδομένης της μάχης που έχουν δώσει η Google και η Apple για την κυριαρχία των app store τους. Αμφότερες οι εταιρείες δέχθηκαν έντονη κριτική για τον τρόπο που λειτουργούν τα καταστήματα εφαρμογών τους, με τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά και τους προγραμματιστές να εξετάζουν προσεκτικά τις επιχειρηματικές πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, 36 αμερικανικές πολιτείες κατέθεσαν μια αγωγή εναντίον της Google λόγω ανησυχιών παραβίασης του αντιμονοπωλιακού νόμου, ενώ η Apple έχει εμπλακεί σε δικαστικές υποθέσεις τόσο με την Epic Games όσο και με την Spotify.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading