Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει διαφημίσεις σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες - εφαρμογές της

Όλα αυτά τα χρόνια της εκτόξευσης των smartphones «κατηγορούσαμε» τους κατασκευαστές συσκευών Android πως προσθέτουν διαφημίσεις όπου μπορούν, ωστόσο, φαίνεται ότι σύντομα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Apple.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή του δικτύου Bloomberg, Mark Gurman, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζει διαφημίσεις στις εφαρμογές News, App Store και Stocks για ορισμένους χρήστες, ενώ σύντομα θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση των διαφημίσεων και στα Apple Maps, Podcasts και Books.

Στην περίπτωση του Apple Maps είναι προφανές ότι η εταιρεία θα στοχεύσει να δημιουργήσει ένα ακόμη κανάλι εσόδων από επιχειρήσεις (π.χ. εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ.) που θα θέλουν να εμφανίζονται στις υψηλότερες θέσεις όταν πραγματοποιεί αναζητήσεις ο χρήστης, ενώ στα News, App Store και Stocks ο σκοπός θα είναι να σερβίρεται στον χρήστη ό,τι πιο σχετικό με τα ενδιαφέροντα του την δεδομένη στιγμή.

Η Apple σχολίασε το δημοσίευμα αναφέροντας πως θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν τον τζίρο τους οι επιχειρήσεις και οι developers, και παράλληλα διευκρινίζει ότι όλες οι διαφημίσεις θα ελέγχονται με αυστηρά κριτήρια για να πληρούν τους Όρους & Προϋποθέσεις ασφαλείας του οικοσύστήματος της.

Εξάλλου, ο Todd Teresi, αντιπρόεδρος του τμήματος Ad Platforms της Apple, έχει θέσει ως στόχο να ανεβάσει τον ετήσιο τζίρο των διαφημίσεων από τα περίπου $4 δισ. σε διψήφιο αριθμό (άρα πάνω από $10 δισ.) και πιστεύει ότι η εισαγωγή διαφημίσεων στις εφαρμογές - υπηρεσίες της Apple θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου.

[via]

Loading