Η Apple μετατρέπει επίσημα τα iPhone σε POS με το «Tap to Pay on iPhone»

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Apple ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο τη λειτουργία “Tap to Pay on iPhone”, η οποία θα δώσει στα iPhone τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και ως τερματικά αποδοχής πληρωμών (POS) στις επιχειρήσεις μέσω της υπηρεσίας Apple Pay.

Η εταιρεία τονίζει ότι η λειτουργία “Tap to Pay on iPhone” θα λανσαριστεί πρώτα στις ΗΠΑ και θα υποστηρίζεται από τα iPhone XS και έπειτα μέσω συμβατών εφαρμογών. Για παράδειγμα, ένας έμπορος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του iPhone για να δεχτεί την πληρωμή από το iPhone ή το Apple Watch του πελάτη, με την επικοινωνία να πραγματοποιείται μέσω NFC και όλα τα δεδομένα της συναλλαγής να προστατεύονται από κρυπτογράφηση.

Επιπλέον, η Apple σημειώνει πως το Apple Pay υποστηρίζεται πλέον από το 90% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και τώρα συνεργάζεται στενά με πλατφόρμες πληρωμών και developers προκειμένου να υιοθετήσουν το “Tap to Pay on iPhone”. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας θα υποστηρίζονται ανέπαφες πληρωμές με χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες American Express, Discover, Mastercard και Visa.

Η πρώτη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το “Tap to Pay on iPhone” είναι η Stripe και αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται ότι θα προστεθούν περισσότερες. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί σε άλλες χώρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Apple]

Loading