Apple: Σύντομα θα επιτρέψει τη χρήση των iPhone ως POS για πληρωμές

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν iPhone για να δέχονται πληρωμές για τα προϊόντα τους. Αναμέναμε την συγκεκριμένη δυνατότητα από τότε που η Apple εξαγόρασε την startup Mobeewave και ήρθε η στιγμή, όπως αναφέρει το Bloomberg, που θα κυκλοφορήσει μέσω ενός update στο λογισμικό εντός των επόμενων μηνών.

Η Mobeewave είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Samsung, δοκιμάζοντας ένα σύστημα που ονομάζεται Samsung POS στον Καναδά το 2019, προτού κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Το Samsung POS επέτρεψε στα τηλέφωνα Samsung να δέχονται πληρωμές απευθείας από ανέπαφες κάρτες και υπηρεσίες πληρωμών NFC όπως το Apple Pay, το Samsung Pay και το Google Pay.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η τεχνολογία της Mobeewave θα χαρακτηριστεί ως μέρος της υπηρεσίας Apple Pay, ούτε εάν η Apple θα χρησιμοποιήσει το δικό της δίκτυο πληρωμών. Πάντως, το προσωπικό της Mobeewave εργάζεται στο τμήμα πληρωμών της Apple από την εξαγορά.

Σημειώνεται ότι η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει την πρώτη beta έκδοση του iOS 15.4 σύντομα, και ίσως τότε να έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στη λειτουργία των ανέπαφων πληρωμών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading