EA

Η EA συζητά με Apple, Amazon, Comcast και Disney για να εξαγοραστεί με $36 δισ.

Οι μεγάλες εξαγορές στον χώρο του gaming έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, με πιο ηχηρές αυτές των Activision Blizzard (πέρασε στα χέρια της Microsoft έναντι $69 δισ.) και Bungie (στη Sony με $3.6 δισ.), και φαίνεται ότι θα πάρουν σειρά οι Ubisoft και EA.

Ειδικά για την τελευταία, οι πληροφορίες λένε πως γίνονται συζητήσεις με τις Apple, Amazon, Comcast και Disney, ενώ η EA εκτιμά πως η εταιρεία αξίζει περίπου $36 δισ. Πρόσφατα έγινε συνάντηση του CEO της Comcast, Brian Roberts, με τον CEO της EA, Andrew Wilson, για να συζητήσουν την συγχώνευση της EA στην υπηρεσία NBCUniversal, αλλά με τον Wilson να διατηρεί τον ρόλο του CEO στο νέο σχήμα και τον CEO του NBCUniversal, Jeff Shell, να αναλαμβάνει κάποιον άλλο ρόλο στην Comcast. Οι συζητήσεις προχώρησαν, παρόλα αυτά, δεν επήλθε οριστική συμφωνία λόγω της τιμής και της δομής.

Σε ό,τι αφορά την Disney, η EA θα ήθελε πολύ να περάσει σε αυτόν τον όμιλο, διότι η πρώτη έχει στην κατοχή της και το δίκτυο ESPN που θα μπορούσε να επωφεληθεί σημαντικά με μια κίνηση στον χώρο του gaming. Η Disney, όμως, έχει ρίξει αυτήν την περίοδο το βάρος στην ανάπτυξη του Disney+ και στην σημαντική αύξηση των συνδρομητών της υπηρεσίας, γι’ αυτό πιθανότατα δεν θα προχωρήσει σε κάποια πρόταση προς την EA.

Τέλος, έχουν γίνει ορισμένες επαφές με τις Apple και Amazon, χωρίς να έχει βγει κάτι προς τα έξω, αν και η πρώτη θα μπορούσε να ενισχύσει την υπηρεσία Apple Arcade και η δεύτερη τα Amazon Game Studios. Το σίγουρο είναι ότι η EA επιθυμεί να εξαγοραστεί από κάποιον μεγάλο παίκτη, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να πείσει κάποιον θέτοντας ως όρο να παραμείνει ο Andrew Wilson στη θέση του CEO.

[via]

Loading