Η Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ προτείνει τη σάρωση του προσώπου σε κάθε άφιξη και αναχώρηση των επιβατών από τη χώρα

Για να νομίζετε ότι αυτές οι ειδήσεις αφορούν μόνο την Κίνα ή απολυταρχικά καθεστώτα, το νέο χτύπημα έρχεται από τις ΗΠΑ που υποτίθεται ότι είναι η χώρα της ελευθερίας. Η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έχει προτείνει ένα νέο μέτρο που αφορά την υποχρεωτική σάρωση του προσώπου όλων των επιβατών (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών) κάθε φορά που έρχονται ή φεύγουν από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πίσω από την πρόταση της υπάρχει το εξής σκεπτικό:

Για να διευκολύνουμε την ενσωμάτωση ενός απρόσκοπτου συστήματος βιομετρικού ελέγχου με αναγνώριση προσώπου κατά την είσοδο ή την έξοδο από τη χώρα, με σκοπό να αποτρέψουμε όσους επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν παρανόμως ταξιδιωτικά έγγραφα Αμερικανών πολιτών, να αναγνωρίσουμε εγκληματίες και γνωστούς ή υπόπτους για τρομοκρατία. Το DHS (Department of Homeland’s Security) προτείνει την τροποποίηση του κανονισμού έτσι ώστε όλοι να φωτογραφίζονται κατά την άφιξη ή την αναχώρηση τους.

Να σημειώσουμε ότι για την ώρα είναι απλά μια πρόταση του DHS και τίποτα παραπάνω, αλλά αποτελεί μια ένδειξη για τη φιλοσοφία της κυβέρνησης Trump και γενικότερα για το που βαδίζουμε…

[via]

Loading