Η Google απαντά στον OpenAI με νέο video - επίδειξη του Gemini AI

Ο OpenAI διοργάνωσε την εκδήλωση Spring Updates για να παρουσιάσει το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4o και τη νέα εφαρμογή ChatGPT για χρήστες Mac, αλλά η Google δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε σχεδόν αμέσως με ένα demo video για το Gemini AI.

Στο video που δημοσιεύθηκε αρχικά στο X (πρώην Twitter), βλέπουμε το Gemini AI να αναλύει το video feed της κάμερας σε πραγματικό χρόνο και να δέχεται ερωτήσεις από έναν άνθρωπο - χρήστη.

Το AI μοντέλο απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει στο video feed και αναγνωρίζει τη σημασία των γραμμάτων που αναγράφονται στην οθόνη. Προσπαθεί επίσης να συνεχίσει τη συζήτηση κάνοντας συμπληρωματικές ερωτήσεις στον άνθρωπο. Επιπλέον, η συνομιλία μεταξύ του ανθρώπου και του Gemini εμφανίζεται ως κείμενο στην οθόνη.

Πέρα από το video - επίδειξη, αξίζει να αναφέρουμε την ανακάλυψη του AssemblyDebug (γνωστός και έγκυρος leakster) της επιλογής Real-Time Responses στο μενού ρυθμίσεων του Gemini AI για Android. Αυτό σημαινει ότι οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν σε πραγματικό χρόνο μια απάντηση την ώρα που την συντάσσει το Gemini AI.

Το video δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του συνεδρίου Google I/O 2024, το οποίο θα παρακολουθήσουμε ζωντανά στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Σε αυτό αναμένεται ότι η Google θα αναλύσει όλες τις εξελίξεις που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, όπως Google Search, Gemini AI, Google Maps, Android 15 κ.ά.

Loading