Η Google επιχειρεί να γίνει Apple με πληθώρα νέων λειτουργιών

Σημαντικές οι ανακοινώσεις της Google από το CES 2022, με την εταιρεία να ετοιμάζει πληθώρα νέων λειτουργιών που αφορούν την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των συσκευών και των οικοσυστημάτων της στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής που ονομάζεται “Better Together”.

Από τις σημαντικότερες θεωρείται η επέκταση του Fast Pair σε περισσότερες συσκευές, έτσι ώστε να γίνεται απρόσκοπτα και ταχύτατα η σύζευξη Bluetooth ακουστικών με smartphones, tablets, υπολογιστές και τηλεοράσεις, αλλά και άμεση η αυτόματη εναλλαγή συσκευής (π.χ. από το smartphone στην τηλεόραση). Επιπλέον, το Fast Pair θα χρησιμοποιείται και για την εγκατάσταση νέων έξυπνων οικιακών συσκευών (π.χ. έξυπνες λάμπες, κλειδαριές κλπ.).

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία αφορά τα smartwatches που τρέχουν την έκδοση Wear OS 3. Με τη βοήθεια αυτών θα γίνεται αυτόματο ξεκλείδωμα των Android smartphones και των Chromebooks, όπως δηλαδή γίνεται με το Apple Watch για το ξεκλείδωμα του iPhone.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόθεση των HP, Acer και Intel να υιοθετήσουν ορισμένες από τις καινοτομίες του Better Together στα Windows laptops, όπως για παράδειγμα το Fast Pair, τον συγχρονισμό γραπτών μηνυμάτων και το Nearby Share για τον άμεσο διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ Android συσκευών και Windows laptops. Αυτό αποδεικνύει πως η Google σκοπεύει να διευρύνει τη συνεργασία της με τη Microsoft και σε άλλους τομείς πλην της υποστήριξης των Android εφαρμογών.

Σε ό,τι αφορά τα Chromebooks, η Google ετοιμάζει ένα νέο σύστημα για mirroring όλων των messaging εφαρμογών στο Chrome OS ούτως ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιείς όλες χωρίς να χρειάζεσαι το smartphone σου. Επίσης, θα προστεθεί το “Camera Roll on Phone Hub” για ευκολότερη μεταφορά των φωτογραφιών / videos από το smartphone στο Chromebook. Θα δούμε και μια νέα μέθοδο πεταρίσματος των Chromebooks σε άμεση συσχέτιση με το Android smartphone, έτσι ώστε να μεταφέρονται απευθείας οι πληροφορίες του λογαριασμού του χρήστη και διάφορες ρυθμίσεις (π.χ. κωδικοί WiFi).

Άλλες μικρότερες ανακοινώσεις αφορούν την υποστήριξη του Chromecast από ηχομπάρες και ηχεία της Bose, η υποστήριξη Spatial Audio και αναγνώριση της θέσης του κεφαλιού στις συσκευές Android, το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων της BMW μέσω πρωτοκόλλου UWB (Ultra Wide-Band) και η επιλογή του Android Auto στα infotainment συστήματα της Volvo με άμεση πρόσβαση στο Google Assistant.

Είναι προφανές ότι η Google προσπαθεί να προσφέρει αντίστοιχες λειτουργίες με αυτές που απολαμβάνουν οι χρήστες των συσκευών της Apple και μένει να δούμε κατά πόσο θα τα καταφέρει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Google]

Loading