Samsung: Νέα σειρά έξυπνων ηλεκτρικών σκουπών στο CES 2024

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσιάζει μια νέα σειρά ηλεκτρικών σκουπών με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI) στη CES 2024. Η Bespoke Jet Bot Combo, μια ρομποτική σκούπα που συνδυάζει την ηλεκτρική σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, θα φέρει βελτιωμένες λειτουργίες AI και καθαρισμό με ατμό, για να κάνει τη διαδικασία της καθαριότητας ακόμα πιο εύκολη για τους χρήστες.

Οι Bespoke Jet Bot Combo διαθέτουν χαρακτηριστικά βασισμένα σε AI για ένα καθαρό σπίτι

Η Bespoke Jet Bot Combo είναι μια ρομποτική σκούπα και σφουγγαρίστρα με τεχνητή νοημοσύνη που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τον καθαρισμό. Η αναβαθμισμένη αναγνώριση αντικειμένων AI που διαθέτει το Bespoke Jet Bot Combo εξελίσσεται από την τεχνολογία που παρουσιάστηκε προηγουμένως στο Bespoke Jet Bot AI+. Διευρύνει τον αριθμό των αντικειμένων που μπορεί να διακρίνει, επιτρέποντας ακριβέστερη οδήγηση, χάρη στον τρισδιάστατο αισθητήρα που εφαρμόζεται.

Η πιο αξιοσημείωτη βελτίωση είναι ότι το AI Object Recognition που ενσωματώνει, μπορεί να αναγνωρίζει χώρους και λεκέδες, για να παρέχει στους χρήστες καλύτερες εμπειρίες καθαρισμού. Προσδιορίζει και κατηγοριοποιεί χαρτογραφημένες περιοχές, όπως το σαλόνι και η κουζίνα και προτείνει αυτόματα τη δημιουργία «απαγορευμένων ζωνών», όπως το μπάνιο, η βεράντα ή η είσοδος, ώστε να διασφαλίζεται ότι η ρομποτική σκούπα αποφεύγει τις καθορισμένες περιοχές. Όταν η Bespoke Jet Bot Combo ανιχνεύσει έναν λεκέ, επιστρέφει στον σταθμό καθαρισμού για να θερμάνει τα μαξιλαράκια σφουγγαρίσματος με ατμό και νερό υψηλής θερμοκρασίας και στη συνέχεια επιστρέφει στην περιοχή. Με ισχυρές περιστρεφόμενες σφουγγαρίστρες, στις 170 στροφές ανά λεπτό, μπορεί να απομακρύνει ακόμη και σκληρούς λεκέδες. Τα χαρακτηριστικά αυτά βοηθούν στον εξαιρετικά αποτελεσματικό αυτόνομο καθαρισμό, που μειώνει την παρέμβαση του χρήστη σε διάφορα περιβάλλοντα.

Επιπλέον, το μοντέλο μπορεί ακόμα και να ανιχνεύει τον τύπο του δαπέδου, για να παρέχει τον κατάλληλο καθαρισμό, χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που ονομάζεται AI Floor Detect. Διακρίνει μεταξύ σκληρών δαπέδων και μοκετών και στη συνέχεια ενισχύει αυτόματα την ισχύ αναρρόφησης, η οποία είναι κατάλληλη ακόμα και για την απορρόφηση της σκόνης που βρίσκεται βαθιά στα χαλιά. Επιπλέον, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ρομποτικής σκούπας είναι ότι δεν βρέχει τα χαλιά των χρηστών, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μόλυνση από βρώμικα μαξιλαράκια σφουγγαρίσματος. Όταν το Bespoke Jet Bot Combo ανιχνεύει ένα χαλί, καθορίζει αν θα σηκώσει τα μαξιλαράκια σφουγγαρίσματος ή θα τα αποσυνδέσει στο σταθμό, για να παρέχει τη κατάλληλη λύση καθαρισμού ανά περίπτωση.

Το Bespoke Jet Bot Combo φροντίζει πλήρως την εμπειρία καθαρισμού έως και το τελευταίο λεπτό λειτουργίας της. Ο σταθμός καθαρισμού παρέχει ένα σύστημα συνολικού καθαρισμού τριών βημάτων για τα μαξιλαράκια  σφουγγαρίσματος, το οποίο περιλαμβάνει αυτόματο πλύσιμο, καθαρισμό με ατμό και αυτόματο στέγνωμα με θερμό αέρα. Αφού πλύνει τις σφουγγαρίστρες με ζεστό νερό που θερμαίνεται από ατμό υψηλής θερμοκρασίας, στη συνέχεια ψεκάζει ατμό πάνω τους για να αποτρέψει τις οσμές, επιτρέποντας την υγιεινή συντήρηση.

Διαθεσιμότητα

Οι επισκέπτες της CES 2024 μπορούν να επισκεφτούν το περίπτερο της Samsung, προκειμένου να δουν από κοντά το νέο Bespoke Jet Bot Combo. Επί του παρόντος, η τεχνολογία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω ενδέχεται να αλλάξουν.

Loading