Νέα Lenovo laptops και desktops ενισχυμένα με AI

Η Lenovo παρουσίασε στο CES 2024 νέα προϊόντα ThinkBook laptop, ThinkCentre desktop και αξεσουάρ που απευθύνονται στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMB), με καινοτόμα χαρακτηριστικά, έξυπνo design και τεχνητή νοημοσύνη. Το νέο ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid είναι μια ευέλικτη υβριδική λύση laptop και tablet, τα οποία μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα ή μαζί, με απρόσκοπτη εναλλαγή χρήσης ανάμεσα στο laptop και το tablet. Η λύση προσφέρει μοναδική καινοτομία παρέχοντας μια υβριδική εμπειρία μεταξύ Windows και συστήματος Android. Το ThinkBook 13x Gen 4 είναι ένα όμορφο και ισχυρό laptop Intel Evo Edition, με εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας, ενσωματωμένο κλειδί Copilot, ενώ είναι το πρώτο laptop της Lenovo με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις1. Το ThinkBook 14 i Gen 6+2 είναι ένας ισχυρός, ευέλικτος και έξυπνος φορητός υπολογιστής με έως και 3K 14,5 ιντσών οθόνη και περιλαμβάνει μια θύρα επέκτασης γραφικών (TGX) που υποστηρίζει το νέο ThinkBook Graphics Extension (TGX)2 με τεχνολογία AI. Η Lenovo παρουσιάζει επίσης το ανανεωμένο ThinkBook 16p Gen 5 που συνδυάζει δύναμη και κομψότητα, ενώ υποστηρίζει το νέο Magic Bay Studio με ενσωματωμένη 4K3 κάμερα και ηχεία. Το ThinkCentre neo Ultra εκμεταλλεύεται την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να προσφέρει μια νέα γενιά υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης εξαιρετικά μικρού μεγέθους, ενώ το desktop ThinkCentre neo 50a Gen 5 all-in-one θα είναι διαθέσιμο σε 24 και 27 ίντσες. Τα νέα laptop Lenovo ThinkBook, τα desktop ThinkCentre neo και το Magic Bay Studio, είναι τα πιο πρόσφατα προϊόντα και αξεσουάρ που αναδεικνύουν την καινοτομία και την ηγετική θέση της Lenovo στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Lenovo παρουσιάζει φέτος στη CES δύο μοναδικές συσκευές proof of concept. Το Mechanical Energy Harvesting Combo είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιεί μηχανική κίνηση και ηλιακή ακτινοβολία για να φορτίσει ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο, καταργώντας την ανάγκη για εξωτερική φόρτιση. Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να παρέχουν άνεση στον χρήστη. Το προϊόν υποστηρίζει επίσης λειτουργίες ασύρματης σύνδεσης Bluetooth και 2.4G, εξασφαλίζοντας εύκολη συνδεσιμότητα με πολλές συσκευές. Τα δύο αυτά proof-of-concept προϊόντα είναι καινοτόμες λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της Lenovo να εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές.

Το Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE είναι ένα επαναστατικό και καινοτόμο proof of concept που διαθέτει ισχυρή απόδοση, εξαιρετική εμφάνιση και οδηγεί τη νέα τάση για έξυπνα, εξατομικευμένα  καλύμματα σε laptop. Μέσω των λύσεων αλγορίθμου hardware και λογισμικού της Lenovo και αξιοποιώντας την τεχνολογία E Ink Prism, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το εξωτερικό κάλυμμα του laptop σε διάφορα μοτίβα, δημιουργώντας μια μοναδική εμφάνιση για το laptop τους. Υποστηρίζει έως και χίλιες διαφορετικές εικόνες, επιτρέποντας στους χρήστες να εκφράσουν την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Με τεχνολογία εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης από το E Ink και τη σχεδίαση συστήματος της Lenovo, η αλλαγή μοτίβου στο επάνω κάλυμμα δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ το μοτίβο μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει, ακόμα και όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Η Lenovo παρουσιάζει τέσσερα σχέδια στην CES 2024, που περιλαμβάνουν δύο με πολύχρωμα σχήματα, ένα με δυναμικό ρολόι και ένα με αλληλεπίδραση πολλαπλών συστημάτων, που όλα τους διαθέτουν διαφορετικές προτιμήσεις πελατών.

Η Δύναμη του AI για όλους

‘Όλοι οι υπολογιστές Lenovo ThinkBook που ανακοινώθηκαν σήμερα διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core Ultra και Copilot στα Windows 11, παρουσιάζοντας μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Λανσάροντας την καινοτομία AI PC σε όλα τα χαρακτηριστικά του, το Lenovo ThinkBook θα πρωτοστατήσει σε μια νέα γενιά παραγωγικότητας και δημιουργικότητας. Οι επεξεργαστές Intel Core Ultra διαθέτουν επιταχυντή τεχνητής νοημοσύνης σε τσιπ που ονομάζεται μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (neural processing unit - NPU) το οποίο επιτρέπει την επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης, προφέροντας εξαιρετικές ταχύτητες στις ροές εργασίας με AI.

Οι χρήστες του ThinkBook μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τις ενσωματωμένες λειτουργίες AI, όπως το Smart Meeting και το Smart Power 3.04, ενώ η συνεργασία της Intel με περισσότερους από εκατό προμηθευτές λογισμικού θα απελευθερώσει ένα εκτεταμένο σύνολο εφαρμογών βελτιστοποιημένων με AI5 που θα πραγματοποιούνται με εξαιρετική ευκολία σε υπολογιστές Lenovo ThinkBook με Intel Core Ultra.

Μια υβριδική λύση PC που τα κάνει όλα

Ζήστε την απόλυτη ευελιξία με την τελευταία προσθήκη που προσφέρει το χαρτοφυλάκιο ThinkBook Plus. Το νέο Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid μπορεί να μετατραπεί απρόσκοπτα από φορητό υπολογιστή σε tablet. Αυτή η εκπληκτική λύση είναι ουσιαστικά δύο προϊόντα σε ένα- ένα σύστημα laptop Microsoft Windows και ένα tablet- αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ξεχωριστά ως δύο συσκευές είτε να λειτουργήσουν μαζί, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εναλλάσσουν τη λειτουργία του ανάμεσα σε Windows 11 και Android με ευκολία. Αποτελείται από το υβριδικό ThinkBook Plus Gen 5 Station– το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα όταν συνδέεται σε εξωτερική οθόνη – και το ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab – το οποίο μπορεί να αποσπαστεί και να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα.

Σχεδιασμένo για δημιουργούς περιεχομένου πολυμέσων, designers, επαγγελματίες σε logistics, οικονομικούς αναλυτές ή οποιονδήποτε άλλον χρήστη που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη διπλή του λειτουργία, αυτή η συσκευή μπορεί να χειριστεί σχεδόν οποιαδήποτε εργασία σε διάφορες μορφές, όπως:

  • Windows 11 Laptop για πλήρη εμπειρία υπολογιστή
    • Με το Tab συνδεδεμένο, προσφέρει μια ζωντανή οθόνη OLED 14 ιντσών, 2,8K.
    • Αποσυνδέστε το tablet και χρησιμοποιήστε το Hybrid Station ως υπολογιστή συνδεδεμένο σε εξωτερική οθόνη.
  • Windows 11 laptop με Hybrid Stream που επιτρέπει τη ροή εφαρμογών Android στην οθόνη στο παράθυρο Picture-in-Picture, με υψηλή ποιότητα και χαμηλή καθυστέρηση.
  • Tablet με πληκτρολόγιο – Το Hybrid Station λειτουργεί ως πληκτρολόγιο και το ClickPad – προσφέρει δυνατότητες ελαφριάς εργασίας ή παιχνιδιού μέσω του οικοσυστήματος Android επωφελούμενο από την εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Αποσυνδέστε το tablet για μια πλήρη εμπειρία Android tablet, ιδανική για τη λήψη σημειώσεων με το προαιρετικό Lenovo Tab Pen Plus, την παρουσίαση διαφανειών ή την παρακολούθηση βίντεο όταν τοποθετείται στο προαιρετικό Lenovo Universal Easel Stand.

Εξαιρετικά προσαρμόσιμοι στις ανάγκες των χρηστών, η ισχυρή απόδοση ΑΙ PC των επεξεργαστών Intel Core Ultra και τα εκπληκτικά γραφικά Intel Arc στο Hybrid Station, επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν μια πλήρη εμπειρία φορητού υπολογιστή Windows 11. Η αποσπώμενη οθόνη έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός tablet που τροφοδοτείται με Qualcomm, χωρίς διακοπή στις ροές εργασίας του Hybrid Station, όταν συνδέονται σε εξωτερική οθόνη. Με μπαταρίες μεγάλης διάρκειας και στις δύο συσκευές, οι οποίες διαχειρίζονται έξυπνα την παροχή ενέργειας, τη συνδεσιμότητα Wi-Fi®6 και τη δυνατότητα ασύρματης προβολής σε υποστηριζόμενες εξωτερικές οθόνες, οι χρήστες μπορούν να κάνουν πολλαπλές εργασίες πιο αποτελεσματικά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και συχνά χωρίς καλώδια. Το Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid είναι κάτι περισσότερο από δύο συσκευές – είναι μια συσκευή που αλλάζει τα δεδομένα.

Έξυπνο και κομψό, προορισμένο για δουλειά και παιχνίδι

Το Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 είναι ένα laptop που συνδυάζει την καλύτερη πιθανή απόδοση και design. Σχεδιασμένο για να είναι εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ και ισχυρό μίας και ζυγίζει μόλις 1 κιλό7 και έχει προφίλ 12,9 mm, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη μεταφορά του. Διαθέτει επίσης μπαταρία 74 WHr, τη μεγαλύτερη σε laptop 13 ιντσών8, η όποια μπορεί να υποστηρίξει έως και 21 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, έως και 11,4 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο ή έως και 8,2 ώρες κλήσεων τηλεδιάσκεψης9. Δεν είναι απλώς ένα ισχυρό μηχάνημα, είναι επίσης όμορφο, έξυπνο και ανθεκτικό, με εκπληκτική σχεδίαση σε δύο χρωματικούς τόνους και διατίθεται σε Luna Grey ή στην περιορισμένη έκδοση Seashell, ή όποια διαθέτει την πρώτη στον κόσμο τεχνολογία ανοξείδωτου μαγνησίου10 που είναι ανθεκτική στη διάβρωση.. Η οθόνη 13,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 3:2 διαθέτει 97% αναλογία οθόνης προς σώμα, πληκτρολόγιο από άκρη σε άκρη και μεγάλο touchpad 120 mm, για καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η οθόνη του διαθέτει επίσης λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης και τη φωτεινότητα, ανάλογα με το αν ο χρήστης είναι μπροστά στη συσκευή, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.

Πρόκειται για ένα Intel Evo Edition laptop με επεξεργαστές Intel Core Ultra, που έχει όλα όσα χρειάζονται οι χρήστες για να εργαστούν και να δημιουργήσουν, όπως: μνήμη LPDDR5x έως και 32 GB 8400 MHz, τρεις θύρες Thunderbolt 4, γραφικά Intel Arc και γρήγορη σύνδεση Wi-Fi από το Wi-Fi 6E6. Ο ήχος υψηλής ποιότητας παρέχεται μέσω τεσσάρων ηχείων Harman/Kardon και τεσσάρων μικροφώνων ακύρωσης θορύβου 360 μοιρών που βασίζονται σε AI. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν περαιτέρω το laptop τους με την πρόσθετη υποστήριξη του οικοσύστηματος Magic Bay της Lenovo, χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα pogo pin, που περιλαμβάνει το νέο Magic Bay Studio με κάμερα 4K και ηχεία υψηλής ποιότητας.

Για να γίνει η εργασία ακόμα πιο έξυπνη, το laptop αυτό διαθέτει χαρακτηριστικά AI PC, που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο κλειδί Copilot το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση στον καθημερινό  AI companion των χρηστών. Λειτουργώντας σε πολλές εφαρμογές, το Copilot στα Windows 11 βοηθά  τους χρήστες στη ροή εργασίας, παρέχοντας σχετικές απαντήσεις, ξεκινώντας τη διαδικασία γραφής σε ένα έγγραφο και πολλά άλλα. Με τον επεξεργαστή Intel Core Ultra που περιλαμβάνει αποκλειστικό NPU, το ThinkBook 13x Gen 4 παρέχει δυνατότητες AI PC που βελτιστοποιούν την κάμερα, τον ήχο και τις λειτουργίες συνεργασίας του χρήστη σε υποστηριζόμενες εφαρμογές όπως το Microsoft Studio Effects, για να κάνουν τις διαδικτυακές συσκέψεις πιο ελκυστικές και καθηλωτικές. Οι χρήστες θα επωφεληθούν περαιτέρω στην καλυτέρευση της παραγωγικότητάς τους και στη δημιουργία περιεχομένου από την ισχύ τεχνητής νοημοσύνης που παρέχεται μέσω του Intel Core Ultra σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών λογισμικού5. Επιπλέον, το ενσωματωμένο τσιπ Lenovo LA3 AI χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης που βελτιστοποιεί τη ρύθμιση των παραμέτρων του συστήματος για καλύτερη απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 είναι το πρώτο προϊόν με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα της Lenovo που απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι πιστοποιημένο από το Βρετανικό Ίδρυμα Προτύπων (BSI)1 και περιλαμβάνει πιστοποιήσεις TCO Certified και ENERGY STAR , ενώ έχει καταχωρηθεί ως EPEAT Gold11. Τα μοντέλα σε Luna Grey κατασκευάζονται με 50% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στο κάτω κάλυμμά τους, ενώ όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν 90% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCC) στο περίβλημα του μετασχηματιστή ρεύματος και 30% πλαστικό PCC στα περιβλήματα των ηχείων. Διατίθεται επίσης σε συσκευασία από 100% χαρτί - χωρίς πλαστικό-  πιστοποιημένο με FSC που χρησιμοποιείται στο κουτί συσκευασίας και στο εγχειρίδιο της συσκευής. Χάρη στις δοκιμές αντοχής MIL-STD-810H και το ανθεκτικό σε σταγονίδια πληκτρολόγιό του, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για ατυχήματα ή ζημιές.

Νέες δυνατότητες με τα ThinkCentre desktop 

To πρώτο εξαιρετικά μικρό desktop της Lenovo με ισχυρές δυνατότητες AI, το ThinkCentre neo Ultra φέρνει μια νέα εποχή στην υπολογιστική απόδοση, όπου η CPU, μια ανεξάρτητη NPU και η GPU αλληλοσυμπληρώνονται, συνεργάζονται και αλληλοενισχύονται. Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα νέο μέλλον με ΑΙ computing, οι επεξεργαστές του προσφέρουν βέλτιστη απόδοση, μεγιστοποιώντας τους πόρους του συστήματος και αναθέτοντας τις επιμέρους δραστηριότητες στα σωστά προγράμματα.

Σχεδιασμένο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς μεγάλη επένδυση ή εξοπλισμό, το ThinkCentre neo Ultra αποδεικνύει ότι το μικρότερο σε μέγεθος μπορεί να είναι τελικά μεγαλύτερο σε απόδοση. Η επιφάνεια εργασίας 3,6 λίτρων μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο που περιλαμβάνει έως και επεξεργαστή Intel Core i9 στην πλατφόρμα Intel vPro Enterprise, μια GPU NVIDIA GeForce RT 4060, μια ανεξάρτητη κάρτα NPU που αναβαθμίζεται εύκολα, έως και 64 GB μνήμης RAM DDR5 και πολλά άλλα. Για να διατηρείται η επιφάνεια εργασίας δροσερή ακόμη και στα πιο απαιτητικά υπολογιστικά φορτία, η εξαιρετικά μικρή επιφάνεια εργασίας του διαθέτει τριπλό θερμικό ανεμιστήρα που αντλεί δροσερό 

Το ThinkCentre neo Ultra διαθέτει Wi-Fi 712 για ακραίες ταχύτητες, μπορεί να υποστηρίξει έως και οκτώ θύρες οθόνης για πολλαπλές εργασίες, ενώ έχει εύκολα αναβαθμίσιμη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, για να καλύπτει στο έπακρο τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Εκμεταλλευτείτε τις καταπληκτικές δυνατότητές του AI που προσφέρει το ThinkCentre neo Ultra για τη δημιουργία κώδικα προγραμματισμού, τη δημιουργία εικόνων, τη δημιουργία ενός ηχητικού jingle μέσω AI sound generator, τη διεξαγωγή streaming, ή τη συνεργασία με ακουστικά VR για απομακρυσμένη συντήρηση σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Το ThinkCentre neo Ultra είναι εδώ για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες δημιουργούν, συνεργάζονται και σκέφτονται.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν μια ολοκληρωμένη λύση υπολογιστών, τα Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 και ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 προσφέρουν απρόσκοπτη παραγωγικότητα και συνεργασία σε μια κομψή συσκευή. Με νέα εμφάνιση, οι υπολογιστές all-in-one (AIO) 27 ιντσών και 24 ιντσών τροφοδοτούνται από επεξεργαστές Intel Core i7 έως και 32 GB μνήμης RAM DDR5, ενώ διατίθενται με οθόνη 99% sRGB, με ρυθμό ανανέωσης 100 Hz που είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland. Και οι δύο AIO υπολογιστές που παρουσιάζονται σήμερα είναι οι πρώτοι ειδικά σχεδιασμένοι για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι προσφέρουν προαιρετική βάση ασύρματης φόρτισης, ώστε οι συσκευές να παραμένουν φορτισμένες 24x7.

Για εύκολη συνεργασία, διαθέτουν Display Sharing, που μετατρέπει τους υπολογιστές σε οθόνη όταν συνδέονται με επιπλέον υπολογιστή μέσω θύρας HDMI, αλλά και το Lenovo Smart Storage, το οποίο αξιοποιεί την εσωτερική μνήμη της συσκευής ως ιδιωτικό cloud, επιτρέποντας στους χρήστες πρόσβαση, επεξεργασία και κοινή χρήση αρχείων όποτε και από όπου την χρειάζονται. Πρόκειται για τις ιδανικές επιλογές για εταιρείες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση του χώρου και την παραγωγικότητά τους, μιας και έχουν ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ήχου - με πιστοποίηση TÜV Rheinland Ultra Low Noise- ενώ διαθέτουν κορυφαία στον κλάδο συνδεσιμότητα μεσώ Wi-Fi 66 που επιτυγχάνεται από την μοναδική αρχιτεκτονική των συσκευών. Τέλος, διατίθενται με ενσωματωμένη 5MP κάμερα με e-shutter (e-κλείστρο).

Τα ThinkBook laptop που αποδίδουν περισσότερα από τις προσδοκίες

Το Lenovo ThinkBook 14 i Gen 6+ είναι ένα κομψό, έξυπνο και ισχυρό laptop που προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και περισσότερη παραγωγικότητα. Το laptop αυτό τροφοδοτείται από επεξεργαστές Intel Core Ultra, οι οποίοι επιτρέπουν λειτουργίες AI PC που βελτιστοποιούν τις εμπειρίες των χρηστών με εξαιρετικά γρήγορες ροές εργασίας στα εργαλεία γραφείου, επεξεργασία φωτογραφιών, βίντεο και ήχου, συνεργασία σε συναντήσεις και πολλά άλλα. Εργαστείτε, δημιουργήστε και παίξτε εύκολα με το dual channel LPDDR5X σε έως και 32 GB, τα ενσωματωμένα γραφικά Intel Arc και την τεράστια μπαταρία των 85 Wh. Η ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας που προσφέρει η infrared (IR) κάμερα ενισχύει την ασφάλεια με τη λειτουργία κλειδώματος. Η κάμερα αυτή απλοποιεί επίσης τη σύνδεση με την αναγνώριση προσώπου που είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Hello.

Η αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει την εργάσιμη ημέρα πιο εύκολη. Με το τσιπ Lenovo LA3 AI και το Lenovo Smart Power 3.0, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από λειτουργίες που επιταχύνονται μέσω AI, όπως το Lenovo Smart Meeting που προσφέρει μια έξυπνη και αποτελεσματική εμπειρία τηλεδιασκέψεων, μέσω βελτιστοποίησης σε επίπεδο συστήματος για τη διαχείριση της ψύξης και την ουσιαστική εξάλειψη του buffering. Διαθέτει επίσης αισθητήρες που προσαρμόζουν τη φωτεινότητα της οθόνης και τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου, ανάλογα με τα επίπεδα φωτός του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Τέλος, με κάμερα και ήχο με ενισχυμένη τεχνητή νοημοσύνη, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν πραγματικά καθηλωτικές ψηφιακές συναντήσεις.

Το ThinkBook 14 i Gen 6+ διαθέτει έως και οθόνη 3K 14,5 ιντσών, με 90% αναλογία οθόνης προς σώμα, που κάνει τα γραφικά να φαίνονται πιο ζωντανά, ενώ παράλληλα ο ρυθμός ανανέωσης στα 120 Hz, επιτρέπει πιο ομαλή κίνηση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πληκτρολογούν πιο άνετα με το βελτιωμένο πληκτρολόγιο, με μεγαλύτερα και πιο άνετα πλήκτρα, ενώ η συσκευή παραμένει πιο δροσερή, χάρη στον νέο διπλό ανεμιστήρα που διαθέτει και τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος της που αποβάλλουν τον ζεστό αέρα. Η σύνδεση με εξωτερικές συσκευές είναι γρήγορη με πολλαπλές θύρες I/O, που περιλαμβάνουν μια κρυφή θύρα USB-A, ή οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των USB dongles. Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του ThinkBook 14 i Gen 6+ είναι η θύρα TGX που προσφέρει ροή δεδομένων έως και 64 Gbps, επιτρέποντας πρόσβαση σε εξωτερικά γραφικά υψηλής απόδοσης και επεξεργασία AI που διατίθενται με το dock TGX.

Το ThinkBook Graphics Extension είναι μια έξυπνη λύση γραφικών που συνδέεται με το ThinkBook 14 i Gen 6+ μέσω της θύρας TGX. Βασισμένο σε καινοτομίες της Lenovo και NVIDIA, το dock TGX υποστηρίζει έως και NVIDIA GeForce RTX desktop GPU που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την υπολογιστική ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Intel Core Ultra, αξιοποιώντας έτσι αποκλειστικές λειτουργίες AI. Οι GPU της NVIDIA RTX έχουν εκπληκτική απόδοση σε παράλληλες εργασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση μοντέλων generative AI, όπως το Stable Diffusion που επιταχύνεται από το NVIDIA TensorRT. Τα μοντέλα αυτά βοηθούν τους χρήστες να δημιουργούν νέες εικόνες από κείμενο ή άλλες εικόνες. Η καινοτομίες που προκύπτουν συνδυαστικά από τις Lenovo, NVIDIA και Intel αναμένεται να μεταμορφώσουν τον τρόπο που εργάζονται και παίζουν οι χρήστες. Το TGX είναι επίσης μια ιδανική λύση για περιβάλλοντα γραφείου όπου οι υπάλληλοι δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο εργασίας, αφού οι χρήστες μπορούν πλέον να συνδέσουν το ThinkBook14 και να έχουν πρόσβαση στην επιπλέον ισχύ που απαιτείται για εργασίες γραφικών ή εργασίες βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη.

Το Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 είναι ένα κομψό και ιδιαίτερα ισχυρό laptop που βοηθά τους χρήστες να χειρίζονται οποιαδήποτε εργασία με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η ισχυρή απόδοση οφείλεται στον επεξεργαστή Intel Core i9 (14ης γενιάς) με AI Assist και την έως NVIDIA GeForce RTX 4060 GPU. Κατασκευασμένες για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, οι GPU της GeForce RTX διαθέτουν εξειδικευμένους πυρήνες AI NVIDIA TensorRT που προσφέρουν κορυφαία απόδοση και επαναστατικές δυνατότητες στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Stable Diffusion που αναφέρθηκε πρίν. Από βελτιωμένη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα, έως εξαιρετικά γρήγορα παιχνίδια, το ThinkBook 16p Gen διαθέτει την απόλυτη AI ισχύ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να απολαύσουν περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας με δύο θύρες Thunderbolt 4 και τρεις θύρες USB-A που είναι τοποθετημένες πλευρικά στην συσκευή, αλλά και μια θύρα HDMI που βρίσκεται στο πίσω μέρος της, ενώ παράλληλα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη μνήμη της συσκευής με δύο υποδοχές SSD. Το Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 προσφέρει επίσης μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, με το νέο πληκτρολόγιο που έχει βελτιωμένα πλήκτρα, ενδείξεις LED και ευθυγραμμισμένο TouchPad, τοποθετημένο στο κέντρο του πληκτρολόγιου. Το Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 μπορεί να προσφέρει έως και 200W Thermal Design Power (TDP) ώστε να παραμένει δροσερό και αθόρυβο, με καλύτερη διαχείριση θερμότητας, διπλούς ανεμιστήρες και οπίσθιους αεραγωγούς.

Το Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 διαθέτει χαρακτηριστικά AI που το κάνουν πιο έξυπνο και πιο εύκολο στη χρήση. Το τσιπ Lenovo LA3 AI, το Smart Power 3.0 και το Intelligent Adaptive Dimming λειτουργούν αρμονικά για τη βελτιστοποίηση τόσο της απόδοσης του συστήματος, όσο και της ενεργειακής απόδοσης και της φόρτισης της μπαταρίας. Οι λειτουργίες βίντεο και ήχου που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τους χρήστες να συνεργάζονται καλύτερα, με βελτιωμένη ευκρίνεια στα βίντεο, θάμπωμα φόντου και έξυπνο καδράρισμα εικόνας, ενώ το Smart Noise Cancellation εξαλείφει τους ανεπιθύμητους περισπασμούς.

Το ThinkBook 16p Gen 5 έχει επίσης μια εκπληκτική οθόνη που εντυπωσιάζει με την ποιότητα και τη διαύγειά της. Η οθόνη 3,2K, 16:10 έχει φωτεινότητα 430 nit και 93% αναλογία οθόνης προς σώμα, γεγονός που κάνει την εικόνα να φαίνεται ευκρινή και πιο ζωντανή. Περιλαμβάνει επίσης βαθμονόμηση χρωμάτων X-Rite και υποστήριξη DCI-P3 ή sRGB, η οποία εξασφαλίζει ακριβή και σταθερά χρώματα.

Για περισσότερη διασκέδαση και δημιουργικότητα, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα αξεσουάρ του Magic Bay, όπως το νέο Magic Bay Studio που συνδέεται με το ThinkBook 16p Gen 5 ή το ThinkBook 13x Gen 4 μέσω των υποδοχών Pogo Pin που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης, ή να συνδεθεί σε άλλους φορητούς υπολογιστές μέσω του καλωδίου USB-C που περιλαμβάνεται.

Το Lenovo Magic Bay Studio ξεχωρίζει με την κορυφαία τεχνολογία κάμερας 4K, βελτιωμένη μέσω τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιασμένη για να παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αυτή η τεχνολογία δίνει μεγάλη έμφαση στη ευκρίνεια της εικόνας και την ακρίβεια των χρωμάτων, επαναπροσδιορίζοντας τα πρότυπα επαγγελματικών τηλεδιασκέψεων. Οι προηγμένες δυνατότητες αυτής της κάμερας προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες τηλεδιάσκεψης.

Το Magic Bay Studio παρέχει επίσης εξαιρετικό ήχο, μέσω της λειτουργείας συγχρονισμένου ήχου, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή όταν συνδυάζεται με επιλεγμένα ThinkBook laptop. O σχολαστικός σχεδιασμός του συντονίζει τα εξαρτήματα ήχου, παρέχοντας πλούσιο, καθαρό και καθηλωτικό ήχο. Αυτή η ανώτερη ποιότητα ήχου απογειώνει τις ψηφιακές συσκέψεις, τα διαδικτυακά σεμινάρια και την κατανάλωση περιεχομένου πολυμέσων, θέτοντας νέα πρότυπα για την ακρίβεια ήχου.

Loading