Η Google βελτιστοποιεί τις εφαρμογές του Drive για tablets

Η Google έχει αρχίσει να βλέπει πολύ πιο σοβαρά τις εκδόσεις των εφαρμογών της για tablets, κάτι αναμενόμενο μετά την εκτόξευση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας. Αρκετές φορές έχουνε αναφέρει ότι τα πιο ισχυρά Android tablets χάνουν από την αξία τους λόγω του μη βελτιστοποιημένου software και γι’ αυτό η Google αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερο βάρος ανακοινώνοντας το Android 12L, ενώ στο Google I/O 2022 επιβεβαίωσε ότι θα βελτιστοποιήσει περισσότερες από 20 εφαρμογές - υπηρεσίες της για μεγαλύτερες οθόνες.

Η αρχή γίνεται με τα Google Drive, Docs, Sheets, Slides και Keep, τα οποία αναβαθμίζονται με νέες λειτουργίες ειδικά για τα tablets. Η πιο αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα drag-and-drop κειμένου ή εικόνων μεταξύ δύο εφαρμογών Workspace που είναι ανοικτές δίπλα - δίπλα σε split screen mode. Για παράδειγμα, αν έχεις ανοικτό τον Chrome browser και το Sheets μπορείς να σύρεις απευθείας το κείμενο από τον browser μέσα σε ένα κελί ή να ενσωματώνεις links κλπ.

Ακόμη, μπορείς να έχεις δύο ανοικτά παράθυρα του Google Drive δίπλα - δίπλα για να βλέπεις με καλύτερο τρόπο όλα τα διαθέσιμα αρχεία αντί να πηγαινοέρχεσαι με back - forward. Σημαντική και η δυνατότητα να προσθέτεις συντομεύσεις σε περίπτωση που χρησιμοποιείς κάποιο πληκτρολόγιο με το tablet σου. Μπορείς να ορίσεις συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο για διάφορες ενέργειες όπως copy, cut, paste, undo, redo κλπ.

Οι αναβαθμισμένες λειτουργίες για τις προαναφερθείσες εφαρμογές της Google θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους χρήστες του προγράμματος Google Workspace και στα προσωπικά Google Accounts μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[Google]

Loading