Η Kaspersky παρουσιάζει δαχτυλίδι με ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα ηλεκτρονικών συσκευών είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια, καθώς συναντάμε αυτήν την τεχνολογία σε smartphones, tablets, laptops, ηλεκτρονικές κλειδαριές κ.ά. Κατά καιρούς, όμως, έρχονται στη δημοσιότητα διάφορες ιστορίες για μεθόδους κλοπής των δακτυλικών αποτυπωμάτων και αυτό το βιομετρικό στοιχείο είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις επάνω σου.

kaspersky-the-ring-1.jpg

Εδώ έρχεται να δώσει λύση η Kaspersky με ένα ιδιαίτερο gadget. Πρόκειται για ένα δακτυλίδι που δημιουργεί ένα ψεύτικο αποτύπωμα για να το ορίζεις ως αυτό που θα ξεκλειδώνει τις ηλεκτρονικές συσκευές σου. Προφανώς, αυτό το αποτύπωμα είναι μοναδικό και σε περίπτωση που χάσεις το δακτυλίδι ή σου το κλέψουν, μπορείς να προμηθευτείς ένα καινούργιο αντικαθιστώντας το χαμένο αποτύπωμα με ένα νέο.

Για την ώρα το δαχτυλίδι της Kaspersky αποτελεί concept και όχι τελικό προϊόν, οπότε δεν γνωρίζουμε εάν η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή του και σε ποια τιμή θα το διαθέσει στην αγορά. Είναι, πάντως, κάτι διαφορετικό.

[Kaspersky]

Loading