Η κυβέρνηση Trump συζητά με Intel και TSMC για να μεταφέρουν τις μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να πειστούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (και όχι μόνο) να δημιουργήσουν εργοστάσια μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ. Όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι των Intel και TSMC, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συζητήσεις με πρωτοβουλία της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο William Moss, εκπρόσωπος της Intel, ανέφερε στην επιστολή του ότι η εταιρεία συζητά με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να βελτιώσει την εγχώρια παραγωγή μικροηλεκτρονικών και παρόμοιων τεχνολογιών με σκοπό να παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλών λύσεων.

Από την άλλη, η Nina Kao, εκπρόσωπος της TSMC, τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με το Υπουργείο Εμπορίου για το χτίσιμο μονάδας μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν καταλήξει σε μια τελική απόφαση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η TSMC εξετάζει διάφορες πιθανές τοποθεσίες για την καταλληλότητά τους.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι ο Donald Trump πιέζει εδώ και πολλούς μήνες την Apple για να μεταφέρει τουλάχιστον μια γραμμή παραγωγής στις ΗΠΑ χτίζοντας εργοστάσια, ενώ φημολογείται ότι έχει προσεγγίσει και τη Samsung ώστε να επεκταθεί περισσότερο πέραν του εργοστασίου που διατηρεί στο Austin του Texas.

Με τα σημερινά δεδομένα, μοιάζει αδιανόητο να πειστούν οι εταιρείες τεχνολογίας να αφήσουν τα φθηνά εργατικά χέρια των Ασιατικών χωρών για να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, άρα και της τιμής πώλησης στον τελικό καταναλωτή. Εκτός, βέβαια, αν ο Donald Trump τους προσφέρει άλλου είδους ελαφρύνσεις και εξυπηρετήσεις…

[via]

Loading