Η MediaTek την πρωτιά στους κατασκευαστές chipsets στο κλείσιμο του 2023

Η Canalys δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την αγορά των smartphones για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με κατανομή ανά προμηθευτή επεξεργαστών. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι η Mediatek τροφοδότησε περισσότερες συσκευές από οποιονδήποτε κατασκευαστή chip το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, με αύξηση 21% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά τα έσοδα, η Apple είναι αυτή που πήρε την πρωτιά το 4ο τρίμηνο του 2023. Τα iPhone απέφεραν έσοδα 87 δισ. δολαρίων στην εταιρεία, 20% περισσότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αναφορά αφορά μόνο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 και δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για ολόκληρο το οικονομικό έτος. Η Mediatek, η Apple και η Qualcomm ήταν οι τρεις κορυφαίοι πάροχοι chipset σε όλη την αγορά, ενώ η HiSilicon, που ανήκει στη Huawei, είδε έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 7 εκατομμύρια τεμάχια. Αυτό σημαίνει ότι η κινεζική εταιρεία πούλησε κυρίως τηλέφωνα nova 12 και Mate 60 με Kirin 9000S για 1000 δολάρια (κατά μέσο όρο) το κομμάτι.

Μια άλλη έκπληξη από την Κίνα είναι ότι τα τηλέφωνα με chipset Unisoc είδαν αύξηση 24% YoY τόσο στα έσοδα όσο και στον όγκο. Τα μισά από τα τηλέφωνα με SoC από αυτόν τον προμηθευτή ήταν κάτω από την ομπρέλα της Transsion, η οποία περιλαμβάνει τις μάρκες Infinix, Tecno και iTel, οι οποίες είναι δημοφιλείς στις αναδυόμενες αγορές.

Η Samsung Semiconductor είδε μείωση 48% στις αποστολές συσκευών με Exynos chip, με αποτέλεσμα τα τριμηνιαία έσοδα να μειωθούν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, 44% χαμηλότερα από πέρυσι. Αναμένουμε μια μικρή αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς τα Galaxy S24 και Galaxy S24+ με Exynos 2400 είδαν αυξημένες πωλήσεις, ενώ το Galaxy A55 με Exynos 1480 καταφθάνει αυτό το μήνα.

Loading