Η μεταφορά δεδομένων σε νέα συσκευή Android θα βελτιωθεί σημαντικά

Το εργαλείο μεταφοράς δεδομένων του Android OS έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα εμφανή κενά στην όλη διαδικασία και δεν είναι τόσο απρόσκοπτη όσο θα έπρεπε, ειδικά σε σύγκριση με τη λύση της Apple. Επιπλέον, η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών διαφορετικών εταιρειών μέσω third-party εφαρμογών συχνά έχει ως αποτέλεσμα τη μη μεταφορά ορισμένων ρυθμίσεων ή δεδομένων.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Android Authority, η Google θα κάνει σύντομα και αυτή τη διαδικασία πολύ καλύτερη και ταχύτερη. Το καλύτερο, ενδεχομένως, είναι ότι θα επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων ακόμη και αφότου έχει γίνει η αρχική ρύθμιση της η νέας συσκευής. Προς το παρόν, η μεταφορά δεδομένων λειτουργεί μόνο κατά τη ρύθμιση της νέας συσκευής μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης ή με ένα αντίγραφο ασφαλείας του Google Drive.

Αυτό μας οδηγεί στη δεύτερη βελτίωση - την ταχύτητα. Το βελτιωμένο εργαλείο λέγεται ότι αξιοποιεί ένα νέο πρωτόκολλο "MultiTransportD2DTransport" που χρησιμοποιεί Wi-Fi και ενσύρματη σύνδεση ταυτόχρονα, ενισχύοντας την ταχύτητα μεταφοράς.

Επιπλέον, οποιαδήποτε ρύθμιση που αλλάξατε στη νέα σας συσκευή δεν θα αντικατασταθεί κατά τη μεταφορά των δεδομένων από αυτές που είχατε στην προηγούμενη. Σημειώστε, όμως, ότι μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα μόνο από μια συσκευή που έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως για να αντιγράψετε τα δεδομένα σας. Αυτοί είναι κάποιοι περιορισμοί που πρέπει να έχετε κατά νου.

Όπως και να έχει, αυτά είναι καλά νέα για τους χρήστες Android, καθώς το εργαλείο επαναφοράς δεδομένων χρειαζόταν μια αναβάθμιση και αυτές οι αλλαγές ακούγονται πολύ ωραίες.

[via]

Loading