Η Microsoft αποκλείει όλους τους emulators από τα Xbox


Όσοι gamers είχαν στηρίξει διάφορους emulators για να παίζουν παιχνίδια άλλων παιχνιδοκονσολών στα Xbox Series X/S και Xbox One θα στεναχωρηθούν σίγουρα με τις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς Microsoft. Η εταιρεία αποφάσισε να μπλοκάρει όλους τους emulators από τα Xbox και ήδη πολλοί χρήστες επιβεβαιώνουν πως δεν λειτουργούν πλέον αυτοί που είχαν εγκαταστήσει.

Το μήνυμα που τους εμφανίζεται είναι ότι «το παιχνίδι ή η εφαρμογή που προσπαθείτε να ανοίξετε παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της Microsoft και δεν υποστηρίζεται». Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα των emulators, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα ένα email που υποτίθεται ότι προέρχεται από εργαζόμενο στη Microsoft.

Σε αυτό αναφέρεται πως ο κύριος λόγος για το μπλοκάρισμα των emulators έχει να κάνει με νομικά ζητήματα που προέκυψαν με τη Nintendo, μιας και η τελευταία δεν επιθυμεί να βλέπει τα παιχνίδια της σε άλλες παιχνιδοκονσόλες. Επίσης, γίνεται κουβέντα για τα κενά ασφαλείας που παρουσιάζουν πολλοί emulators, καθώς ζητούν πρόσβαση σε πολλά περισσότερα δεδομένα των χρηστών πέραν των συνηθισμένων.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να τρέχεις emulators στα Xbox ακόμα και μετά από αυτό το ανεπίσημο (για την ώρα) μπλοκάρισμα. Αρκεί να γυρίσεις το Xbox σου σε Development Mode, το οποίο πρακτικά αποκόπτει την παιχνοδκονσόλα σου από τον υπόλοιπο κόσμο δημιουργώντας ένα κλειστό περιβάλον που προορίζεται για τις δοκιμές των developers στις δουλειές τους.

Loading