Η Microsoft ενσωμάτωσε το Speedtest της Ookla στο Bing

Το 2016, η Microsoft είχε προσθέσει αθόρυβα ένα νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησης Bing. Άφηνε τους χρήστες να ελέγχουν τις ταχύτητες της σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο απλά πληκτρολογώντας "speedtest" στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν ένα widget που, όταν ενεργοποιούνταν, προσέφερε πληροφορίες σχετικά με τις ταχύτητες download και upload του τρέχοντος παρόχου τους, μαζί με το ποσοστό καθυστέρησης της σύνδεσης τους.

Ωστόσο, η Microsoft έχει καταργήσει το δικό της τεστ ταχύτητας σύνδεσης στο Internet για τους χρήστες του Bing. Όπως εντόπισε για πρώτη φορά το MSPoweruser, η μηχανή αναζήτησης έχει πλέον τοποθετήσει ένα widget δοκιμής ταχύτητας βασισμένο στη δημοφιλή υπηρεσία Speedtest.net της Ookla.

Όπως και με το δικό της τεστ ταχύτητας, οι επισκέπτες του Bing δεν έχουν παρά να πληκτρολογήσουν "speed test" για να εμφανιστεί το widget της Ookla στη σελίδα. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι κλικ στο κουμπί "Έναρξη" στη σελίδα για να ξεκινήσει ο έλεγχος.

Όπως και το widget της Microsoft, το νέο widget Ookla Speedtest.net Bing θα σας δείχνει τις τρέχουσες ταχύτητες download και upload μαζί με το latency. Μπορείτε να επαναλάβετε τη δοκιμή όσες φορές θέλετε, αν θέλετε να έχετε μια πιο ακριβή ανάγνωση των ταχυτήτων του παρόχου σας. Θα σας φανεί χρήσιμο αν αισθάνεστε ότι οι ταχύτητές σας δεν είναι τόσο γρήγορες όσο διαφημίζει ο πάροχος υπηρεσιών της σύνδεσης σας.

Η Ookla ξεκίνησε να προσφέρει την υπηρεσία Speedtest.net το 2006. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι καθημερινά διεξάγονται πάνω από 18 εκατομμύρια μοναδικές δοκιμές από τους χρήστες και ότι έχει διενεργήσει συνολικά πάνω από 51 δισεκατομμύρια δοκιμές σε όλο τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε. Λειτουργεί επίσης περισσότερους από 16.000 servers παγκοσμίως για να διαχειρίζεται όλες αυτές τις δοκιμές.

[via]

Loading