Η Microsoft σταματά τις πωλήσεις νέων προϊόντων στη Ρωσία

Συνεχίζονται οι κινήσεις των μεγάλων εταιρειών Internet και Τεχνολογίας εν μέσω των δυσάρεστων εξελίξεων στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Google επανήλθε σήμερα ανακοινώνοντας ότι σταματά τη λειτουργία της πλατφόρμας Google Ads στη Ρωσία και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάζει από κοντά την ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από την άλλη, η Microsoft ακολουθεί το παράδειγμα της Apple και ανακοινώνει ότι σταματά οποιαδήποτε νέα πώληση των προϊόντων της (συμπεριλαμβάνονται τα games και οι κονσόλες Xbox) στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστούν τα τρέχοντα συμβόλαια και επιβεβαιώνει ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι εμφανές ότι η Δύση επιχειρεί να υψώσει μια ψηφιακή «κουρτίνα» γύρω από τη Ρωσία, αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση στην πλευρά των επιτιθέμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός ICANN αρνήθηκε το αίτημα της Ουκρανίας να μπλοκαριστούν όλα τα ρωσικά domains, ενώ η Sony απέσυρε το Gran Turismo 7 που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλο τον κόσμο.

[Microsoft]

Loading